Ga naar hoofdinhoud

Sjef Janssen manager dressuur Belgische paardensportbond *audio*

Sjef Janssen
Foto Lonneke Ruesink

De paardensportfederatie KBRSF bevestigt dat Sjef Janssen aan de slag gaat als technisch manager dressuur voor België. De beide partijen werken voorlopig een jaar samen om uit te zoeken of alles naar wens verloopt, daarna kan geopteerd worden voor een samenwerking tot de Olympische Spelen van Rio de Janeiro.

De Limburger stopte vorig jaar na jarenlange successen als bondscoach van de Nederlandse dressuurequipe. De KBRSF is blij dat ze tot een akkoord is gekomen met de 63-jarige trainer: “We stellen het enorm op prijs dat de Nederlandse topcoach bereid is om samen een hele structuur uit te bouwen om de uiteindelijke doelstelling, het sturen van een competitief team naar de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016 bereikt kan worden. Zijn taken zullen dus niet beperkt blijven tot de evaluatie en selectie van de huidige Grand Prix-ruiters. Door de jarenlange ervaring van Sjef Janssen als trainer en bondscoach is hij de ideale persoon om de totale topsportomkadering uit te werken.”

Sjef Janssen benadrukt dat hij niet aan de slag gaat als bondscoach. “Dat vreet teveel tijd. Ik ga ernaartoe om structuur op te zetten en topkaders mee te begeleiden, maar het is niet zo’n intensieve functie als van een bondscoach.” De KBRSF wilde de Nederlandse trainer eigenlijk direct vastleggen tot de Olympische Spelen, maar Janssen koos er bewust voor eerst voor een jaar te tekenen. “Ik weet dat het daar nooit makkelijk is geweest om te functioneren, omdat er blijkbaar veel tegenstrijdige belangen waren. Ik heb gezegd dat ik eerst de kat uit de boom wil kijken. Natuurlijk probeer ik het allemaal naar mijn hand te zetten. Ik zal kijken of dat ook mogelijk is. Als ik daar een goed gevoel bij heb trek ik het door tot Rio.” Volgens Janssen is er nog veel werk aan de winkel: “Ik begin bij de basis en zal kijken of er talenten zijn die niemand nog gezien heeft. Hopelijk kunnen we er een mooi team van maken.”

Janssen combineert zijn nieuwe baan in België met het begeleiden van de Duitse ruiter Matthias Alexander Rath en Totilas (v. Gribaldi).

Bron: Horses / NOS / Equibel.be

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook