Ga naar hoofdinhoud

Sjef Janssen Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Sjef Janssen
Foto Lonneke Ruesink

Na de onthulling van het bronzen beeld van Salinero is Sjef Janssen vanmiddag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

De onderscheiding werd door burgemeester Adema opgespeld als dank voor zijn enorme verdiensten voor de Nederlandse sport en de dressuur in het bijzonder. Tijdens Indoor Brabant 2013 ontving de voormalig bondscoach dressuur voorafgaand aan het officiële sportieve afscheid van Salinero al een gouden KNHS-speld. Nu is Janssen, betrokken bij tien Olympische medailles, ook koninklijk onderscheiden.

De uitreiking vond zeer toepasselijk plaats nadat het beeld van Salinero naast het beeld van zijn voorganger Bonfire werd onthuld in Erp.

Bron: Horses / KNHS

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

9 reacties op “Sjef Janssen Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

 • Floris Koster

  Volkomen terecht, van harte gefeliciteerd!!!

 • J. Busser

  De verdiensten van deze man zijn op z’n zachtst gezegd omstreden. Vandaar dat ik eens probeerde uit te zoeken wanneer iemand zo’n ridderorde kan krijgen. Op Wikipedia kwam ik dan ook een zin tegen waar ik het wel mee eens kan zijn:
  De achtergrond van de problemen was het onvermogen van de Haagse bureaucratie om de waarde van de maatschappelijke verdienste van personen die geen militaire rang of ambtelijke schaal bekleden, in te schatten.
  Ik kan de mening van de mensen die hem voorgedragen hebben niet onderschrijven.

 • Huub Valkenburg

  Mooi voor de sport echter, ten koste van de paarden. Dat op de dag dat Enzo Truppa de FEI richtlijnen en het jureren ter discussie stelt. Ridder in de orde van Oranje Nassau verliest bij deze toekenning zijn glans!

 • Corinne Dekker

  Congratulations Sjef, well deserved!

 • H. Paerels

  Met de komst van Sjef Janssen is de Rijkunst “gestorven”. Waar de onwetende Nederlander naar kijkt (incl. mensen als M. van der Heijden en consorten) is naar het behalen van goud, niet op welke manier dat goud verkregen is. We werken in de paardensport met levende have. Daar wordt té vaak aan voorbijgegaan in de haast naar het veroveren van dat goud.
  Daar ligt tevens het antwoord op de vraag van Enzo Truppa. Eindelijk iemand uit de garde die hardop dit probleem durft aan te kaarten.
  Normen en waarden, vastgelegd in een concept van de FEI, die paarden dienen te beschermen tegen de gretigheid van de mens, zijn in de uitverkoop gegooid door juryleden en trainers, die domweg volgen.
  En juist die mens, die die verloedering in gang heeft gezet, wordt geridderd, …… hoe triest ….!

 • A. Versluis

  Ik lees altijd berichten van mensen welke een oordeel hebben over de manier van africhten van Sjef.
  Is er ooit iemand van deze mensen, die er zoveel schande van spreken, bij een training geweest of hebben les gehad van Sjef?
  Ik denk het niet, dit zijn in de meeste gevallen verhalen van hebben horen zeggen en ja het bekt lekker.

  Sjef van harte.

 • Huub Valkenburg

  Jawel, er zijn mensen die erbij waren!!!!!! ook wanneer paarden zeer slecht behandeld werden in Waterval of Beek, beide in Limburg nabij Elsloo. Toen, in de zeventiger en tachtiger jaren, heb ik gedacht dat dat normaal was, dat het zo hoorde, inmiddels heb ik bijgeleerd en ben wakker geschud. Later is e.e.a. met mooie praatjes en handig verborgen achter muren en struiken in verfijnde vorm uitgewerkt en toegepast. {Als struiken konden spreken}. Tegen Sjef heb ik helemaal niets, een aardige man echter, het gaat om de paarden, hoe wij ermee omgaan. Nu gaat het steeds om GOUD en GELD, zeer verfoeilijk. Er zullen weinig mensen iets tegen Sjef persoonlijk hebben, tegen LDR en andere vormen van ernstige mishandeling dient iets gedaan te worden. In mijn stallen komt het niet voor, mocht het toch ooit gebeuren dan wordt de toegang met uitleg vriendelijk maar duidelijk ontzegt {het was nooit nodig, wij werken rustig volgens het SCALA, FEI. Het is niet noodzakelijk, HET IS EEN GEBREK AAN KENNIS EN ONVERMOGEN, ZOALS IEDERE VORM VAN GEWELD…….! Om tegen een journalist op televisie te zeggen dat mensen het niet begrijpen vind ik zeer aanmatigend echter, de vraag blijft, WIE BEGRIJPT ER IETS NIET?

 • H. Paerels

  Ik sluit me graag aan bij Huub Valkenburg.
  Het gaat er niet om om op de man te spelen, alhoewel ik itt dhr. Valkenburg Sjef Janssen geen aardige persoon vind, maar dat heeft hier verder helemaal niets van doen.
  Ik denk ook niet dat we alle zaken hier aan de orde moeten brengen. Maar ik kan wel zeggen dat als het Nederlandse publiek vandaag op televisie zou zien hoe Sjef paarden behandelt en zeker heeft behandeld -waarbij niets geschuwd werd!- dat hij zijn biezen kan pakken en het gedaan is met zijn carrière.

 • D.J.Zwanenburg

  Eeuwen lang deden de paarden het zwaarste werk wat er op aarde voorkwam . Er werd weinig over geschreven .
  Vorige eeuw met de opkomst van de mechanisatie werden de paarden gefokt
  voor de sport . Met goed voeren en verzorgen werden het troedel dieren.
  Dat bewijs is te zien in Erp met de bronzen beelden van jullie prestatie paarden die op hoge leeftijd zijn .
  Dankzij jou Sjef, jij bent in mijn ogen in de dressuursport de beste
  trainer van de wereld . Velen willen jou training kopiéren maar dat lukt niet in vele gevallen . Om dergelijke prestaties te behalen,moet je over iets bijzonders beschikken,en dat bijzondere dat heb jij.
  Sjef,van Harte Gefeliciteerd met jou Ridderlijke onderscheiding .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook