Ga naar hoofdinhoud

Snijder en Heuitink aan de leiding in eerste selectie

Joyce Heuitink met Gaudi Vita. Foto: Paardenkrant-Horses.nl

Vandaag werd de eerste selectie voor het NK Dressuur verreden in Tolbert. Nicky Snijder en Joyce Heuitink bezetten daar de eerste posities in respectievelijk het ZZ-Zwaar en de Lichte Tour.

Nicky Snijder was vandaag met Game Boy STH (v. Andretti) de beste in het ZZ-Zwaar. Met 66,43% won hij de selectieproef. Callista Leeuwerke werd hier tweede met de door zelfgefokte Santo’s Fatal-Love (65,79%) en Floor Vos en Fine-Tuned DFV (v. Armani) waren goed voor het witte lint (65,36).
Ook in de tweede proef was Nicky Snijder veruit de beste. Ditmaal scoorde hij met Game Boy STH maar liefst 69,36%. Leeuwerke was wederom goed voor de tweede positie (64,29%) en ditmaal was er een derde prijs voor Young Rider Zoë Zwiggelaar die Fidarsi Rossi in haar individuele proef naar een score van 63,38% reed.

Heuitink tweemaal aan zet

In de Lichte Tour waren er helaas een aantal laatste moment afmeldingen die goede kans maakten op een mooie klassering. Ook winnares Joyce Heuitink betreurde dit, want die had zich bijvoorbeeld graag aan Vai Bruntink met Cum Laude en Darabel gemeten. Heuitink won de proef door Gaudi Vita naar 69,49% te sturen. Ook al was de proef nog niet geheel naar haar zin en moest ze er soms best aan werken: “Gaudi Vita kwam soms nog iets achter mijn been waardoor er soms wat rommeltjes waren.” Tussen de twee proeven door had ze haar Apache-zoon iets scherper gemaakt waardoor ook de Intermédiaire I winst voor haar was. Ellen Wynia werd hier tweede met Chakakahn (67,13%).

Laura Zwart werd met haar goeddravende Lumen Express, die ze mooi open in de aanleuning voorstelde, tweede in de selectieproef met 67,65%. Annemieke Vincourt-Krom werd derde met Fimosa en de vierde en laatste prijs ging naar Nicky Snijder en Van Krack STH die opviel door zijn fraaie voorkant.

Bijna 70% voor Spahn en Elias

In de Zware Tour charmeerde de Friese hengst Elias 494 (v. Jorn 430) met zijn elasticiteit en aanleg voor de passage en piaffe. Met een score van 69,93% in de Intermédiaire II won het duo de rubriek.

Uitslag Tolbert.

Bron:Horses-Paardenkrant.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook