Ga naar hoofdinhoud

‘Soap-hengst’ Rubin Cartier verkocht naar Venezuela

Rubin Cartier (v. Rubin Cortes) - Still Vimeo

Bij de naam Rubin Cartier (v. Rubin Cortes) zal bij menig paardenliefhebber een lichtje gaan branden. Niet vanwege zijn prestaties in de ring, maar vooral vanwege het juridische gesteggel tussen mede-eigenaren Frans en Frea Plantaz van Altius Horses en amazone Simone van Wijngaarden. Nu is de hengst verkocht naar Venezuela, zo blijkt uit de FEI database. 

Een tijdje geleden al: op 3 maart is de hengst overgeschreven. Nieuwe eigenaar Patriccia Ferrando, een Venezolaanse amazone die in Wellington resideert. Rubin Cartier stond al vanaf vorig voorjaar te koop bij Patrik Kittel. Zijn stalamzone Malin Nilsson reed de hengst vorig jaar een paar keer in de Lichte Tour en één keer in de Intermédiaire II. Daar werd hij vierde met dik 69%.

Rubin Cartier Stallion 2008 from outstanding stables on Vimeo.

Lees ook: 

‘Kreupele’ Rubin Cartier terug in de wedstrijdring
‘Kreupele’ Rubin Cartier nu te koop als Grand Prix-ster
Blij dat ik gekozen heb voor het welzijn van Rubin Cartier’
Van Wijngaarden en Plantaz bereiken alsnog akkoord
Van Wijngaarden en Plantaz komen toch niet tot elkaar
Rubin Cartier niet terug naar Van Wijngaarden
Maandag uitspraak in zaak Rubin Cartier
Rubin Cartier onder politiebegeleiding in beslag genomen
Simone van Wijngaarden wint kort geding

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook