Ga naar hoofdinhoud

Soerjadi begeleidt Anky en Salinero live tijdens afscheid

Dressuurlegende Salinero (v. Salieri) neemt tijdens Indoor Brabant van 14 tot en met 17 maart in Den Bosch definitief afscheid van het publiek. De bekende pianist Wibi Soerjadi begeleidt Anky van Grunsven en Salinero live tijdens het uitgebreide programma op de donderdagavond en het afscheid op zaterdagmiddag. Soerjadi componeerde onder meer de kürmuziek ‘Dance of Devotion’ voor het succesvolle duo. Met deze Kür wonnen Van Grunsven en Salinero in 2008 de wereldbekerfinale en goud op de Olympische Spelen.

Op de donderdagavond is er een uitgebreid programma dat begint om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 20.30 uur. Tijdens dit afscheid komen verschillende aspecten van de carrière van de combinatie Salinero/Anky voorbij. Zo is de Duitse topamazone Isabell Werth, de eeuwige concurrente van Anky, aanwezig om samen met Salinero en Anky een show te geven en maken Anky’s leerlingen deel uit van het programma. Anky zal ook te zien als reiningamazone. Als afsluiting laten Salinero en Anky hun Kür zien met live begeleiding van Wibi Soerjadi. Op zaterdagmiddag rijden zij deze Kür voor de allerlaatste keer, ook met live begeleiding van Wibi Soerjadi. Dit definitieve afscheid vindt plaats direct na de FEI Reem Acra World Cup Dressage Kür.

Met Salinero won Anky van Grunsven Olympisch goud in 2008 (Hong Kong) en 2004 (Athene) en veroverden zij de Wereldtitel in Aken in 2006. Europees goud was er ook voor de combinatie: individueel goud in 2005 (Hagen) en tweemaal goud met het team in 2007 (La Mandria) en 2009 (Windsor). Vier maal wonnen zij de Wereldbekerfinale (2004, 2005, 2006 en 2008) en zij werden driemaal Nederlands kampioen.

Bron: Horses / Indoor Brabant

Eén reactie op “Soerjadi begeleidt Anky en Salinero live tijdens afscheid

  • baelemans patricia

    pp de donderdagavond is er een uitgebreid programma dat begint om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 20.30 uur. Kan u me de datum melden, en komt het programma op televisie ? welke poste ? ik zou dit programma niet willen missen !
    Ik kijk uit naar uw antwoord.

    Patricia
    belgië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook