Ga naar hoofdinhoud

Sönke Rothenberger Duits dressuurkampioen

Video
Sönke Rothenberger met Cosmo. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Sönke Rothenberger presteerde ook op de derde dag van het Duits dressuurkampioenschap weer fantastisch, met een score van 88,425% in de kür op muziek. Met zijn KWPN'er Cosmo (v. Van Gogh) werd Rothenberger onbetwist Duits kampioen. De tweede plaats in de kür was voor Dorothee Schneider met Sammy Davis Jr. (v. San Remo). Isabell Werth kwam niet aan de start in de kür.

Met de vuist in de lucht groette Rothenberger af na zijn kür, in de wetenschap dat het genoeg zou moeten zijn voor de overwinning. En dat was het ook. Nadat Rothenberger deze week ook al de Grand Prix en de Grand Prix Spécial won, bleef Cosmo presteren op het laatste onderdeel in Balve. Schneider scoorde 82,975% en werd reservekampioen.

Rothenberger eindigde dus ferm bovenaan met ruim vijf procent verschil. Vooral het gemak en de lichtheid vielen op. Volgens Cosmo’s ruiter is er nog ruimte voor verbetering: “hij kan eigenlijk elke oefening voor een 9,5 of een 10. Nu wordt het nog zaak om dat in de proef te tonen.” Bondscoach Monica Theodorescu was sowieso al enthousiast: “Helemaal top!”.

De kür van Cosmo en Rothenberger:

Weihegold terug van ‘babypauze’

Isabell Werth bracht haar topmerrie Weihegold OLD niet aan de start in de kür. De merrie heeft na het WK in Parijs een traject voor embryotransplantatie doorgemaakt, dat pas twee weken geleden was afgelopen. De training stond in die periode op een wat lager pitje, waardoor drie zware proeven achter elkaar nog wat te veel van het goede zouden zijn.

Uitslag Kür op de muziek

Bron: St Georg / Paardenkrant – Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook