Ga naar hoofdinhoud

Spaans team met ervaren ruiters naar EK dressuur

Beatriz Ferrer-Salat en Delgado Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De Spaanse federatie heeft bekend gemaakt welke ruiters hun land gaan vertegenwoordigen op het EK dressuur. Beatriz Ferrer-Salat met Delgado, Severo Jesus Jurado Lopez met Deep Impact, Claudio Castilla Ruiz met Alcaide en Jordi Domingo Coll met Mango Statesman gaan volgende maand in Gothenburg de strijd aan. 

Spanje komt met een aantal ruiters richting Zweden die al eerder op grote internationale kampioenschappen aan de start verschenen. Daarvan is Ferrer-Salat de meest geroutineerde. Al sinds 1994 rijdt de amazone internationaal en zo vertegenwoordigde ze haar land al zes keer eerder op een Europees kampioenschap. Afgelopen weekend op het CHIO in Aken schreef de regerend Spaans kampioene met haar toppaard Delgado (v. De Niro) de CDI4* kür op muziek op haar naam.

Nieuwe troef

Jurado Lopez zag dit voorjaar zijn voormalige toppaard Lorenzo (v. Lord Loxely), waarmee hij onder andere deelnam aan de Spelen in Rio, verkocht worden. Met Deep Impact (v. De Niro), die werkgever Andreas Helgstrand in 2016 aankocht als verjaardagscadeau voor zijn vrouw, maakte de ruiter afgelopen weekend op het CHIO in Aken deel uit van het landenteam waar hij met scores van ruim 70% zijn proeven afsloot.

PR op CHIO Aken

Castilla Ruiz was in Rio ook van de partij. Afgelopen weekend steeg de ruiter boven zichzelf uit door een PR van ruim 75% in de kür op muziek te noteren. Domingo Coll maakt zich op voor zijn vierde EK in zijn carrière. Dit keer verschijnt hij met Mango Statesman (v. Sandro Hit) aan de start waarmee hij op de Spaanse kampioenschappen brons won.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Eén reactie op “Spaans team met ervaren ruiters naar EK dressuur

  • maria

    Er staat een Hongaarse eigenaar genoemd van Deep Impact op de lijsten van CHIO Aken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook