Ga naar hoofdinhoud

Speciale pagina Wereldbekerfinales Parijs

Exclusief
Edward Gal met Glock's Zonik N.O.P. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Volg Paardenkrant-Horses.nl om geen enkel moment te missen van de Wereldbekerfinales 2018 in Parijs. Hoofdredacteur Dirk Willem Rosie en fotograaf Arnd Bronkhorst zijn ter plaatse om de mooiste verhalen en beelden te delen vanuit Parijs. Op onze overzichtspagina is de volledige verslaggeving van Parijs 2018 te vinden.

Voor Nederland nemen de dressuurruiters Edward Gal (met Glock’s Zonik), Madeleine Witte-Vrees (met Cennin) en Patrick van der Meer (die met Zippo op het laatste moment een ticket kreeg) deel. In totaal komen 18 combinaties uit 12 landen aan de start in de finale. Onder de deelnemers ook de Duitse titelverdedigster Isabelle Werth, die geldt als een van de grote favorieten in de Franse hoofdstad. De dressuurruiters rijden vrijdag de Grand Prix, de uitslag hiervan is bepalend voor de kwalificatie en startvolgorde voor de alles beslissende Kür die zaterdag verreden wordt.

Alleen Harrie Smolders

Bij de springruiters heeft alleen Harrie Smolders voor Nederland een startplaats in de finale bemachtigd. De huidige nummer 2 van de wereldranglijst reist als een van de favorieten af naar Parijs. Smolders neemt zijn toppaarden Emerald en Zinius mee. In 2016 was Harrie met zijn Emerald tweede in de finale. In de geschiedenis heeft voor Nederland alleen Jos Lansink kans gezien de wereldbeker te winnen. Dat was in de finale van 1994 met Libero H in Den Bosch.

Drie rondes

Voor deze finale hebben 37 ruiters een startplaats bemachtigd. Onder hen ook titelverdediger McLain Ward uit Amerika. Naast Ward komen er nog vier ruiters aan de start die al eerder de wereldbeker wisten te winnen. Dat zijn Beezie Madden (VS), Daniel Deusser (Dui), Steve Guerdat (Zwi) en Marcus Ehning (Dui), deze laatste is de eerste ruiter die kans maakt om voor de vierde maal te winnen.

Programma

Donderdag en vrijdag gaan alle 39 springruiters van start. Op zondag komen de beste 30 ruiters in actie in de eerste manche, de beste 20 daarvan gaan door naar de afsluitende finale ronde.

Dresuur Springen
Donderdag 12 april 20.30 uur WB-finale deel 1 (jachtspringen)
Vrijdag 13 april  15.00 uur Grand Prix 20.30 uur WB-finale deel 2 (Table A)
Zaterdag 14 april 14.00 uur kür (finale)
Zondag 15 april 14.00 uur WB-finale deel 3a/ 16.35 uur WB-finale deel 3b

Klik hier voor de overzichtspagina

Bron: KNHS/Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook