Ga naar hoofdinhoud

Staande ovatie voor Edward Gal en Glock’s Zonik

Met veel machtsvertoon won Edward Gal op Glock's Zonik de Lichte Tour op Jumping Amsterdam gisteravond. Het publiek klom na de proef op de banken en de jury beoordeelde de combinatie met 81.096%. Emmelie Scholtens en de KWPN-hengst Dorado moesten genoegen nemen met de tweede plaats voor Diederik van Silfhout en Bon Jovi.

“Ja, een lekker ritje”, lacht Edward na afloop. “Hij is pas 8, dus mag nog lekker in de Lichte Tour starten.” Een mooie conclusie na een geweldige proef met het Deense bewegingswonder Glock’s Zonik (v. Blue Hors Zack). Veel negens prijkten op het protocol en het Britse jurylid Stephen Clarke gaf Gal zelfs vier keer over een tien: voor de 8 meter voltes, het appuyement naar rechts en de houding en zit.

Met 73.421% volgde Emmelie Scholtens en de zoon van Krack C, Dorado. De hengst liet onder Scholtens een mooie draftour zien. Bon Jovi (v. UB40) onder Diederik van Silfhout kreeg 71.184% van de jury. De top vijf werd volgemaakt door Tommie Visser op de KWPN-hengst Bojengel (v. Uptown) met 70.833% op de vierde plaats. Op de vijfde plek eindigde nog een KWPN-hengst Charmeur (v. Florencio) die met Madeleine Witte 69.868% scoorde.

Bekijk hier de video van de geweldige proef van Edward Gal.

Klik hier voor het volledige programma.
Klik hier voor alle startlijsten en uitslagen.

Bron Horses/KNHS Facebook

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

2 reacties op “Staande ovatie voor Edward Gal en Glock’s Zonik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook