Ga naar hoofdinhoud

Steffen Peters viert debuut op Wizard Banamex met overwinning

Steffen Peters, hier met Legolas. Foto: Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Nog geen maand geleden kreeg Steffen Peters het Deens gefokte paard Wizard Banamex (v. Kermo’s White Talisman) op stal. Gisteren debuteerde de Amerikaanse dressuurruiter met het paard in de Grand Prix in Las Vegas. Met een score van 68.56% trok hij de overwinning naar zich toe. Peters bleef Kathleen Raine maar net voor want de Amerikaanse kreeg voor haar proef met Breanna (v. Brentano II) 68.54%.

De 14-jarige Wizard Banamex van eigenaar Lourdes Ariza kwam bij Peters op stal voor de verkoop, maar omdat de ruin het werk goed oppakte is besloten hem eerst te starten. De 3*-Grand Prix in Las Vegas was het debuut voor het paar die winnend werd afgesloten.

Raine en Breanna

Kathleen Raine kwam na een periode van acht maanden afwezigheid weer in de dressuurring. Met Breanna kon de Amerikaanse Peters net niet voorbij streven. Drie van de vijf juryleden zagen haar op de eerste plaats, maar dat was niet genoeg voor de 0verwinning.

Prix St.Georges

In de Prix St.Georges was er wel een afgetekende zege voor Steffen Peters. Op Bailarino (v. Breitling W) reed hij 75.184% bij elkaar en stond unaniem eerste. De voormalige KWPN-hengst Andretti (v. Special D) zou onder zijn nieuwe amazone Jennifer Luce Zachary debuteren, maar het duo kwam niet aan de start.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/Dressage-news

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook