Ga naar hoofdinhoud

Stephanie de Frel grootverdiener subtop Uden

Denise van den Dries met Argo
Stephanie de Frel gaf gisteren op de subtopwedstrijd in Uden een duidelijk visitekaartje af door in iedere proef waarin ze aan de start verscheen te winnen. De jonge amazone won twee proeven in het ZZ-Zwaar met VMF Winston (v. Jazz) met 70,4% en 65,3%. Met haar eigen Carstenwaard (v. Don Schufro) pakte ze de zege in de Prix St. Georges met 67,70% en met de Gelderse hengst VMF Zethar (v. Parcival) pakte ze tevens het oranje lint in de Inter II met 66%.

“Ik ben heel blij met alle proeven”, reageert de Frel, die voor de VMF Stables in Ellemeet werkt, enthousiast. “Winston zijn eerste proef ging heel makkelijk en was foutloos. In de tweede proef miste hij net iets scherpte, waardoor we helaas fouten kregen in de pirouettes en in één wissel. Het is met hem nog een beetje aftasten hoe ik genoeg energie over kan houden voor de tweede proef.”

Over haar proef met Carstenwaard vertelt ze: “Hij loopt altijd heel fijn door de proeven, maar het zag er altijd wat braaf uit. Ik heb nu geprobeerd om er iets meer aan te rijden en dat pakte heel goed uit.” Met VMF Zethar startte ze voor de tweede keer in de Inter II en de overstap naar de Grand prix staat gepland voor volgende week. “Het was nu al veel meer af dan de eerste keer Inter II. Zethar heeft al goed Grand Prix gelopen met Emma van den Hooven , maar voor mij wordt dit de eerste keer. Ik heb er heel veel zin in.”

In de Intermédiaire I ging de zege naar Denise van den Dries met Argo (v. Krack C) met ruim 68%, nadat ze eerder met 65% derde werd in de Prix St. Georges achter Svenja Nolsen en ZNP Winter (v. Farrington). “De Prix was niet slecht, maar een net iets minder scherpe proef dan de Inter I. Als het moeilijker wordt ga ik zelf ook geconcentreerder rijden en heeft alles net iets meer expressie”, blikt Van den Dries terug, die vooral hobbymatig rijdt en een baan in het onderwijs heeft. “Voorlopig blijven we in de Lichte Tour starten. We zijn al rustig begonnen met het zwaardere werk en dat pakt hij heel goed op, maar we nemen de tijd.”

Romy van der Schaft noteerde de hoogste score in de Inter B, die in handicap werd verreden met de Intermédiaire I. Met Seigneur (v. Lord Sinclair) noteerde ze 66,01%.

Bekijk hier alle uitslagen

Lees woensdag meer over deze wedstrijd in De Paardenkrant.

Bron: Horses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook