Ga naar hoofdinhoud

Sterke comeback voor Marieke van der Putten en Zingaro-Apple

Marieke van der Putten met Zingaro Apple Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De gecombineerde Grand Prix/U25 van It's All Dressage in Nieuw en Sint Joosland kwam vanavond met 72,38% ruimschoots op naam van Marieke van der Putten en Zingaro-Apple (v. Painted Black). Hiermee hield ze onder andere haar oude werkgever Hans Peter Minderhoud achter zich.

Van der Putten, die sinds mei van dit jaar voor RS2 Dressage werkt, was al enige tijd niet officieel gestart met de enorm bewegende Zingaro-Apple en maakte vandaag in het Zeeuwse een geweldige comeback met hem.
“Na Aken heb ik hem niet meer officieel gestart. Hij had zoveel spanning opgelopen dat het geen zin had om direct weer de ring in te gaan. Ik heb hem onlangs twee keer hc gestart en nu mocht hij weer echt mee”, legt Van der Putten uit.

Negens voor piaffe
Eerder noteerde de combinatie al veelbelovende scores van ruim 75%, maar met de score van vandaag is de amazone ook meer dan blij.
“Ja super. Ik heb echt het gevoel dat we weer op de goede weg zitten, hoewel het nog niet helemaal foutloos was vandaag. Het achterwaarts was niet zo mooi en de stap kan beter. In de éners kregen we onnodige fouten. Hij schrok van een geluid achter zich en werd iets gespannen. Ik twijfelde met mijn hulp, waardoor het mis ging en daar werd hij weer even onzeker van. Verder ben ik echt heel blij met hoe het ging. We hadden ook een paar negens voor de piaffes. De tijd nemen heeft hem goed gedaan. Het blijft natuurlijk een heel bijzonder paard aan alle kanten.”

Succesvol debuut
Stephanie de Frel werd met Beach Boy (v. Sorento) tweede met ruim 70%. Plaats drie was voor Hans Peter Minderhoud en de Rubels-nakomeling Zanardi, met 68%. Lisanne Zoutendijk werd vierde met Kostendrukkers Watteau (v. Jazz). Hun U25-proef werd met 67,30% gewaardeerd.
Robin van Lierop debuteerde succesvol met Cupido (v. Rhodium) in de Grand Prix en werd vijfde met 67,2%.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook