Ga naar hoofdinhoud

Sterke kopgroep dressuurpony’s in De Mortel

Foto: Jacquelien van Tartwijk
De selectiewedstrijd om het KNHS-Divoza kampioenschap voor jonge dressuurpony’s in De Mortel kende in alle drie leeftijdscategorieën een sterke kopgroep: maar liefst acht pony’s scoorden boven de 80 punten. Met 86 punten behaalde Duitse Rijponyhengst Odonkor S de hoogste dagscore en de winst bij de vijfjarigen. Bij de zesjarigen was de opvallende NRPS-hengst Don Bosco du Bois de beste met 84,5 punten. De vierjarigen werden aangevoerd door Schierensees Mithril (84).

Juryleden Trudy Houwen en Monica Drohm konden mooie scores kwijt aan de jonge dressuurpony’s in De Mortel. Met in elke leeftijdscategorie meerdere pony’s die boven de 80 punten scoorden, mag zeker van een sterk en kwaliteitsvol deelnemersveld worden gesproken. Bij de vierjarigen, altijd weer een leuke rubriek omdat hier het nieuwe, aanstormende talent voor het eerst in de ring te zien is, zat Micky Schelstraete in het zadel van winnaar Schierensees Mithril. De talentvolle hengst kreeg maar liefst een 9 voor zijn galop. Met 81 punten volgde de zeer goed stappende Big Taylor met Nicole Kimenai in het zadel. Op enige afstand werd Angela Mollen met Siepke’s Davino derde (73).

5- en 6-jarigen
Demy Kurstjens heeft met Odonker S weer een kwaliteitspony onder het zadel. Met negens voor de galop en algemene indruk en 8,5-en voor stap, draf en gedragenheid/souplesse werd de topscore van 86 punten behaald. Een mooie tweede plek met 83 punten was er voor Iduno HS met Lieke Schoenmakers. Frederique van Zeeland volgde met Drops op de derde plek (81).
Bij de zesjarigen verschenen zoals gewoonlijk een aantal ‘oude bekenden’ in de ring. Sarah Oude Munnink reed haar Don Bosco du Bois naar 84,5 punten en bleef daarmee slechts een half puntje voor op die andere prachtige ponyhengst: Cappucino Royale met wederom Micky Schelstraete in het zadel. Zij werd weer op de voet gevolgd door Jessica Leenders met Boldermans Boston (83,5).

De Meern
Ook in De Meern werd zaterdag een KNHS-Divoza selectie verreden. Hier was de deelname echter zeer minimaal en lagen de scores een stuk lager dan in De Mortel. Eerste bij de vijfjarigen werd Turfhorst Riverman met Zoë Langhout (71,5). Picasso van Nikita van Delzen kreeg het oranje lint bij de zesjarigen (72,5). Er kwamen geen vierjarige pony’s aan de start.

Odonker S in training:

Klik hier voor het volledige bericht en de uitslagen.

Bron: KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.