Ga naar hoofdinhoud

Steve van der Woude: ‘Heel blij met een punt per onderdeel erbij’

Update
Steve van der Woude, hier met Future. Foto: Bart Wagter

Een tijdje thuis doortrainen pakte goed uit voor Steve van de Woude. Met Eyecatcher SKL (v. Spielberg) won hij vandaag op de Subtopwedstrijd in Abcoude de Prix St. Georges. De score kwam uit op 69,338% en dat betekende een royaal nieuw persoonlijk record voor de combinatie.

Steve van der Woude heeft Eyecatcher sinds afgelopen voorjaar onder het zadel. Na een wedstrijd in het ZZ-Licht stapte het duo over naar de Prix St. Georges, waarin ze eerder al 66 procent behaalden. “Omdat Eyecatcher veel beter kan, hebben we hem zo’n twee maanden thuis gehouden en door geoefend”, legt Van der Woude uit. “En het resultaat mag er wezen. Ik ben dik tevreden en m’n doel is bereikt.”

Punt per onderdeel erbij

“De galop moest veel meer aan elkaar en dat lukte vandaag heel goed. Voorheen hadden daar zessen en 6,5-en voor en vandaag zevens en 7,5-en. Ik ben heel blij met een punt per onderdeel erbij. En ik kon de draftour met veel meer expressie doorrijden, daar scoorden we nu gemiddeld een zeven voor met enkele uitschieters naar een acht”, vervolgt de ruiter die ook een acht op zijn protocol zag verschijnen voor de uitgestrekte stap. “Eyecatcher kan echt stappen voor tien en daarnaast hadden nog meerdere 7,5-en voor dubbeltellers en dan gaat het hard.”

Wie weet Zware Tour

Van der Woude heeft de negenjarige Spielberg-ruin in training van eigenaren familie Sijtsma. “Het doel is om te kijken hoe ver we kunnen komen. Thuis in de training hebben we al wat piaffe meegepakt en dat pakt hij leuk op. Wie weet zit de Zware Tour er in maar dat is nog even afwachten.”

Schoots tweede in PSG

Lotje Schoots hield de tweede prijs in eigen huis. Een van de juryleden zag in Grace of Rose (v. Jazz) de winnaar, maar uiteindelijk werd het met een gemiddelde score van 67,868% de tweede plek. Iris Klaassen en Denzel B (v. Jazz) volgden met 64,485% op de derde plaats.

Inter I wel voor Schoots

In de Intermédiaire I was het wel raak voor Lotje Schoots, die op deze wedstrijd flink moest aanpoten met de in totaal zes paarden die ze uitbracht (drie in de jonge paarden-rubriek en drie in de Lichte Tour). De amazone reed Favorit (v. Jazz) met de score van 65,809% ruimschoots naar de overwinning. Na de Prix St. Georges reed Iris Klaassen zich met Denzel B nogmaals in de prijzen, nu kwam het resultaat uit op 62,353% en de tweede plek.

Huberts wint Zware Tour

Carlijn Huberts won met flinke voorsprong de Zware Tour. Haar Grand Prix-proef met Watoeshi (v. Rousseau) werd beloond met 68,804%. Valentijn van Weering mocht het rode lint ophalen. Hij stuurde zijn Oldenburger hengst VarioHippiQue’s First Class (v. Florencio I) naar 62,283%.

ZZ-Zwaar: Kaart en Rijpkema

In de eerste proef ZZ-Zwaar noteerde Desiree Kaart de winnende score. Zij reed de merrie Fetiny Begijnhoeve (v. Tango) naar 65,143% en behaalde daarmee de enige 65 procent plus-score in het ZZ-Zwaar. Judith Rijpkema en de zevenjarige Geisha (v. Florencio) volgden met 64,214%. Marielle van der Kooij en Calvin K (v. Veron) waren goed voor 60,714% en de derde prijs. In de tweede proef ging de strijd opnieuw tussen Kaart en Rijpkema. Hier trok Rijpkema met 63,571% aan het langste eind en volgde Kaart met 63,500% op de tweede plek.

Meddens en Poelman aan kop bij jeugd

Aimée Meddens won de gecombineerde rubriek voor junioren en young riders. Haar young riders landenproef met Equitop Torricelli LS (v. Florestan I) was goed voor 66,618%. De landenproef van junior Jessica Poelman en Zamora (v. Welt Hit II) leverde 65,758% en daarmee de tweede plek op. Poelman reed als enige ook de individuele proef en was daarmee automatisch de winnaar. Hier kwam de score uit op 65,294%.

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.