Ga naar hoofdinhoud

Fallatijn onder Theo Hanzon Subli-kampioen vijfjarigen

Theo Hanzon met Fallatijn. Foto: Melanie Brevink

Vivaldi-zoon Fallatijn, die vanochtend in Ermelo onder zijn ruiter Theo Hanson nog naar een score van 84,80% en de winst in de eerste proef liep, is KNHS Subli kampioen 2015 van de zesjarige dressuurpaarden gewordenen.

Met een score van 83 punten waardeerde de jury de goed gereden proef van Theo Hanzon met Fallatijn. In draf heeft de zoon van Vivaldi een heel mooie tact en is mooi zuiver volgens de jury, die ook de goede galop van Fallatijn roemde. De vos werd vorig jaar nog derde bij de vierjarigen. “Vorig jaar kregen we als commentaar dat Fallatijn de pas wat meer mocht afmaken. Hij heeft veel aanleg om te sluiten, maar we hebben er aan gewerkt om hem meer over de rug te rijden om de passen ruimer te krijgen. Nou dat is wel gelukt”, klinkt Theo Hanzon tevreden.

“Fallatijn heeft een super instelling en nadat ik hem als driejarige bij zijn fokker ontdekte, is hij me echt 100 procent meegevallen. Hij is nog hengst en dat laat hij de laatste tijd wel meer merken. Maar als ik hem in zijn waarde laat doet hij alles voor. Hij is scherp en zal niet aan mijn been blijven plakken.”

Jennifer Sekreve wist haar titel van vorig jaar met Forty (UB40 x Contango) niet te prolongeren. De stoere hengst eindige nu als tweede. “Ik ben dik tevreden”, vertelt Jennifer. “Ik had niet verwacht dat Forty in de finaleproef zo scherp zou zijn.”

Derde in de finale werd de met veel actie bewegende Fossbury (Ampère x Sandro Hit) met Carlijn Vaessen. De juryleden roemden zijn mooie bergop manier van bewegen en goede achterbeengebruik.

Bekijk hier de fotoserie

Klik hier voor de uitslag

Bron: KNHS / Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook