Ga naar hoofdinhoud

Anouk Noordman: ‘Zeronica is hiervoor geboren’

Anouk Noordman met Zeronica (v. Talos). Foto: Jessica Pijlman / www.madebyjessy.com
In de tweede week van maart kon Anouk Noordman een hengstveulen van haar twee Grand Prix-paarden Zeronica en Atze verwelkomen. Op de Subtopwedstrijd in Erica nam de amazone de Talos-dochter weer voor het eerst mee en dat leverde haar direct de overwinning in de Grand Prix op. Vader Atze liep met 64,29% naar de tweede prijs in diezelfde proef.

“Zeronica liep begin december vorig jaar haar laatste wedstrijd en daarna ben ik haar rustig gaan afbouwen. Het is een merrie die graag werkt en ze wordt er niet gelukkig van als je haar stil zet. Dat is de reden dat ik haar na het veulenen rustig aan weer ben gaan opbouwen”, licht de amazone toe. “Op de eerste dag hebben we haar heel kort bij haar veulen weggehaald. Dat zijn we gaan uitbouwen van een rondje stappen naar longeren en uiteindelijk weer naar het rijden.”

Voor geboren

Toen de merrie eenmaal weer in vorm was heeft Noordman haar een paar keer van huis meegenomen. “Dat ging heel goed, en zodoende heb ik me besloten in te schrijven voor Erica. Het veulen is meegereisd, zodat hij niet zo lang zonder moeder hoeft. Zeronica zelf hield haar aandacht mooi bij mij in de proef. Als je ziet hoe ontzettend gemakkelijk ze de oefeningen doet, daar is ze gewoon voor geboren.”

Voorjaar

Noordman had haar handen vol aan Astor-zoon Atze. “Normaal hoef ik hem niet zo lang los te rijden, maar hij had nu denk in het voorjaar in z’n bol”, vertelt de amazone lachend. “Hij was echt fris en ik had hem zelfs langer mogen losrijden. In de proef ontstonden er een paar foutjes die me normaal niet overkomen. Zo sprong hij paar keer achter een wissel, dat is natuurlijk gewoon wat slordig.”

Showding

Met twee zulke ouders verwacht Noordman dat het met het veulen, die de naam Odeer heeft gekregen, ook wel goed komt. “Zeronica is niet heel makkelijk en Atze is ook wel een boefje. Odeer is zelf echt een showding en je ziet z’n beide ouders er in terug. Hij komt echt naar je toe en je kan hem ook zo z’n halstertje aandoen en hem meenemen.” Zeronica is overigens wederom gedekt. “Nu van de tuigpaardhengst Kenzi.”

Stuivertje wisselen

In het ZZ-Zwaar in Erica werd de hoogste score behaald door Maud de Bruijn. Met de Contango-zoon Don Tango-B reed ze 64,36% bij elkaar en won daarmee de eerste proef. Bengt Snijders stuurde United-dochter DTS Eva Wiana met 62,57% en verwees Judith Pietersen daarmee naar plaats drie. In de tweede proef waren de rollen omgedraaid. Pietersen won met Limited Edition met 63,50%, Snijders werd wederom tweede en De Bruijn mocht nu het witte lint in ontvangst nemen.

Lees ook: Geesje Raimond: ‘Ik ben allang blij dat ik nog kan rijden’

Uitslag.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.