“Ik ben een aantal jaar terug naar Nederland gekomen, omdat ik me verder wilde ontwikkelen in de dressuursport”, steekt Miocevich van wal. “In Australië hebben ze ook wedstrijden en er is wat dat betreft niet eens zoveel verschil tussen beide landen, alhoewel de afstanden hier een stuk beter te behappen zijn en je hebt hier ook meer wedstrijden”, vervolgt ze lachend.
Nooit meer teruggegaan
Volgens de amazone zit het verschil ‘m vooral in de begeleiding. “In Australië reed ik meestal alleen en had ik af en toe les. Op een gegeven moment ben ik naar Jeffrey en Annemieke in Nederland gegaan en ben nooit meer teruggekeerd. Hier rijd ik heel veel verschillende paarden en word daarbij vrijwel dagelijks door Annemieke geholpen. Daar ben ik erg blij mee.”
Moeite met pirouettes
De amazone rijdt haar ZZ-Zwaar-paard Armani voor een Zwitserse eigenaar. “De volgende keer start ik hem in de Prix St. Georges. Het is een paard met een fijne draf. In beide proeven in Assen ging het drafwerk dan ook erg goed. Wel hebben we beide nog wat moeite met de pirouettes in galop, die hebben nog wat training nodig”, aldus de amazone.
Veel prijs voor Benjamin Bakker
In beide proeven werd de tweede prijs opgeëist door Justine Mudde en Genetic Black (v. Jazz). De amazone kwam uit op scores van 65,14% en 65,07%. In de eerste proef kwam Rianne Kooistra met Faust (v. Fidertanz) het dichtst in de buurt en bleef met 63,43% net voor op Benjamin Bakker en Haribo (v. Didando). Bakker bracht ook zijn tweede paard Beau Didly (v. Oscar) aan start en mocht daarmee de vijfde prijs in ontvangst nemen. In de tweede proef werd hij met Haribo ook nog eens derde.
Lees ook: Nicky Snijder verovert ticket Jumping Amsterdam: ‘Het kwam wel als een verrassing’
Bron: Horses.nl
Sarah heeft een juiste keuze gedaan om naar Europa/Nederland te komen om haar rijkunsten hier te verbeteren. Overgrote meerderheid is de paardensport een elitaire sport in de wereld, behalve in west Europa daar is het een universele sport. Als de sport elitaire is, wordt dat door een select aantal mensen bedreven en zal de kans om je te kunnen ontwikkelen, klein zijn. Met een universele sport, zoals wij dat in west Europa kennen is de kennis en omgang met paarden anders, wat wel de mogelijkheid heeft om als buitenstaander je verder te ontwikkelen. Ik ken meer Australische ruiters/amazones die deze kant uit zijn gekomen, ook andere nationaliteiten hebben het goed na de zin in Nederland. Nederland is zowat het enige land in west Europa,waar zeer veel wedstrijden per 50 vierkante kilo meter gehouden worden. Kijk naar de Peelbergen in Kronenberg, daar wapperd de Duitse vlag meer dat de Nederlandse.