Ga naar hoofdinhoud

Bengt Snijders: ‘Eva Wiana heeft echt de tijd nodig gehad’

Update
Bengt Snijders met DTS Eva Wiana.

Een week geleden maakte Bengt Snijders zijn ZZ-Zwaar-debuut met DTS Eva Wiana (United x Jazz). Op de Subtopwedstrijd in Exloo reed hij de merrie voor de tweede keer de ring in en dat leverde hem met 66,14% en 64,93% twee unanieme overwinningen op. In beide proeven eiste Kiki Pols met de Gribaldi-nazaat Ebony Swing de tweede prijs op.

Een aantal jaren geleden reed Bengt Snijders zijn eerste Subtop-wedstrijden in het zadel van de NRPS-goedgekeurde hengst DTS Sammartini (Samber x Ulft), met wie hij uitkwam tot en met de Prix St. Georges. Daarna kwam DTS Eva Wiana op zijn pad terecht. “We kochten haar op vijfjarige leeftijd bij haar fokker, de familie Naber. Je kon direct wel zien dat het een paard met veel aanleg was. Ze had een mooie manier van bewegen, maar ze was groot en nog volop in ontwikkeling.”

Veel kracht

Om die reden besloot Snijders om alle tijd te nemen voor haar opleiding. “Ze heeft die tijd ook echt nodig gehad. Stukje bij beetje kreeg ze steeds meer body en inmiddels heeft ze echt wel aan kracht gewonnen. Dat is direct ook haar sterke punt: ze heeft heel veel kracht en afdruk. Wat ons als combinatie goed maakt is de expressie die we uitstraling. Alhoewel het soms nog wel wat moeite kost om het er elegant uit te laten zien”, vertelt Snijders lachend. “Onze eerste start in het ZZ-Zwaar verliep wel goed. De grootste uitdaging is om haar ontspannen te houden, maar ze gaat nu met grote sprongen vooruit.”

Studie versus dressuur

De 24-jarige ruiter volgt de studie Pre-MSc Marketing, maar wil zich daarnaast op professionele manier bezig houden met het uitoefenen van de dressuursport. “Ik hoop met Eva Wiana nog ver te komen in de sport. Het is een fijn paard om te rijden, dus die wil ik nog niet kwijt.” Snijders houdt zich ook bezig met het geven van lessen. “Ik heb mijn ORUN-diploma behaald en vind het heel leuk om dat te kunnen combineren met het rijden.”

Top drie

In de eerste proef van het ZZ-Zwaar werd de top drie compleet gemaakt door Anouska Eitens en de achtjarige Blickpunt-dochter Gaunrebe. De amazone realiseerde een score van 62,86%. In de tweede proef viel de combinatie met 60,43% buiten de prijzen. Hier ging het witte lint naar Ingeborg Wind en de Florestan I-zoon Sisco.

Young riders

Bij de young riders stonden op voorhand twee combinaties ingeschreven, maar uiteindelijk ging alleen Maaike ten Hoor met de Don Primero-zoon Winder Don van start. De amazone behaalde in de landenproef een percentage va 64,27% en mocht daarmee automatisch het oranje lint in ontvangst nemen.

Lees ook: Simone Pearce wint PSG in Exloo: ‘Echt helemaal gek van Millennium!’

Uitslag.

Bron: Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook