Ga naar hoofdinhoud

Bo Oudhof: ‘Dit was één van mijn beste proeven’

Bo Oudhof met Colt Sollenburg. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Na een wedstrijdpauze van ruim vier maanden maakte Bo Oudhof op de Subtopwedstrijd in Beilen op overtuigende wijze haar rentree. Met de Vivaldi-zoon Colt Sollenburg behaalde de amazone een score van bijna 71% in de landenproef voor young riders en schreef de rubriek daarmee unaniem op haar naam. In de gecombineerde Lichte Tour-rubriek was de overwinning onomstreden voor Annemieke Vincourt en de Spielberg-dochter Diede Dieni.

“Het winterseizoen ben ik hard aan het werk gegaan met de overstap naar de U25 Grand Prix”, vertelt Bo Oudhof. “Uiteindelijk heb ik samen met mijn trainers Monique Peutz, Jeanine Nieuwenhuis en Tim Coomans besloten om me het komende seizoen nog te richten op de young riders. Colt Sollenburg mag nog net wat meer bevestigd zijn in het U25-werk.”

Progressie

“Alles waar ik de afgelopen maanden op heb getraind, verliep vandaag in de proef hartstikke goed. Het drafgedeelte ging beter dan ooit tevoren en voelde erg vanzelfsprekend, ik kon de beweging gaandeweg in de proef mooi vasthouden. Daarnaast lukten de pirouettes heel goed en daar kreeg ik meerdere achten voor. Het is natuurlijk lekker als zoiets goed scoort. Het zijn dubbel tellende onderdelen, dus het is belangrijk dat het goed uit de verf komt.”

Nog preciezer

Hoewel de amazone één van haar betere proeven tot nu toe reed, voelt ze nog steeds veel ruimte voor verbetering. “Hoewel de pirouettes nu al achten opleverde, weet ik dat ze nóg beter kunnen. Het drafgedeelte kan met nog meer power en verder zijn het de simpele dingen waar ik net wat meer aandacht moet besteden. Bijvoorbeeld het galopappuyement met de wissel daarna, dat kan groter en preciezer. Het was goed om weer eens de ring in te rijden en te ervaren hoe het in de proef gaat.”

Teamplaats

Het ritje naar Beilen werd uit bewuste overweging gemaakt. “Over twee weken staat Nieuw en St. Joosland op de planning, dus ik wilde graag weer eens starten. Ik kon merken dat het ritme nog mist, maar ik was met mijn proef direct al wel heel tevreden. Het doel voor komend jaar is het veroveren van een plaats in het Nederlands team. Als het lukt is dat als een lot uit de loterij, maar de pijlen zijn er wel op gericht.”

Nieuwe trainer

Sinds aan aantal maanden traint Oudhof bij Grand Prix-amazone Jeanine Nieuwenhuis. “Ik vind het altijd goed om nieuwe dingen uit te proberen. Ik ben altijd al gecharmeerd geweest van Jeanine haar manier van rijden en ik kijk vaak haar proeven terug. Haar manier van rijden en handigheid in de proeven weet ze ook heel goed op me over te brengen en ik kijk er erg naar uit om met haar hulp het wedstrijdseizoen in te gaan. Daarnaast rijd ik inmiddels drie jaar bij mijn vaste trainer Monique Peutz.”

Dubbel voor Zwiggelaar

In de kleine groep junioren en young riders werden de landenproef en individuele proef in handicap verreden. Dat leverde Zoë Zwiggelaar met de Sergio Rossi-zoon Fidarsi Rossi met scores van 65,66% en 64,85% zowel de tweede en derde plaats op.

Vincourt aan kop

In de Lichte Tour werden de Prix St, Georges en Intermédiaire I in handicap verreden. De Prix St. Georges van Annemieke Vincourt leverde veruit de hoogste score op: 71,69%. Daarmee nam de amazone een voorsprong van een kleine zes procent op Callista Leeuwerke en Santo’s Fatal-Love. De top drie in deze klasse werd compleet gemaakt door Veronique Roerink en Apache-dochter Glen Moray.

Lees ook: Veronique Roerink: ‘Altijd gezegd dat Flanell m’n volgende Grand Prix-paard wordt’

Uitslag.

Bron: Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook