Ga naar hoofdinhoud

Droom Leonie Buur komt uit: ‘Grand Prix met mijn pony’

Exclusief
Privéfoto Leonie Buur

Op de subtopwedstrijd in Benningbroek stonden zaterdag niet alleen paarden op de startlijst van de Grand Prix, maar ook een pony. Leonie Buur-de Rooy met haar Buur’s Palusha. Het duo eindigde op de tweede plaats met een score van 61,57% en daarmee kwam een meisjesdroom uit voor de amazone, die hiermee haar eerste winstpunt in de hoogste klasse haalde.

Het verhaal van de twee klinkt dan ook als een sprookje. Buur was in  2003 bij de geboorte van Palusha en heeft met de bruine merrie alle klassen vanaf de L doorlopen. De amazone fokte Palusha uit haar eigen ponymerrie van 1,45m. Deze dochter van Eagle, die preferent, keur en prestatie is, liet Buur dekken door Painted Black in de hoop een veulen te fokken dat iets groter zou worden dan de moeder. En met de 1,50m, die Palusha is geworden is dat doel bereikt.

Roze wolk

“Ik zit nog op mijn roze wolk”, aldus een dolgelukkige Buur. Ze eindigde op de subtopwedstrijd op de tweede plaats met haar Palusha en is dolblij met haar eerste winstpunt in de Grand Prix. De 41-jarige amazone heeft Palusha altijd bij de paarden uitgebracht en heeft de maat van haar pony nooit als nadeel ervaren.

Leuk jury-commentaar

“Vaak krijg ik heel leuk jury-commentaar op mijn protocol en de meeste mensen zien ook niet echt dat Palusha een pony is omdat ik zelf ook maar 1,64m ben”, vervolgt Buur, die vanaf het begin getraind wordt door Sandrine van Rees. “We passen dus goed bij elkaar.”

Nog niet aan het plafond

Buur rijdt eigenlijk alleen wedstrijden als het een beetje in de buurt is en is daarom ook niet elke week onderweg. “Ik ben heel blij met hoe het in de proef ging, maar het kan echt nog beter. Thuis gaat ze nog meer gedragen en nog meer van de grond, dus dat dat in de proef nog niet helemaal perfect gaat dat ligt echt aan mij. Zij kan het, ik moet er nog meer aan durven rijden, maar het is  best moeilijk om dit ook in de proef te doen en dat moet ik leren”, vertelt Buur enthousiast verder. “Ik heb dan ook echt niet het gevoel dat we aan het plafond zitten.”

Jonge paarden

Voorlopig kan Buur, die werkzaam is op manege De Duinrand in Egmond Binnen, nog verder met Palusha, maar ze heeft naast haar pony ook nog een paar jonge paarden op stal. De jongste daarvan is een veulen van dit jaar en met de oudste van het stel, een vierjarige is ze net begonnen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook