Ga naar hoofdinhoud

Dubbele zege voor Judith Pietersen en Limited Edition

Judith Pietersen met Limited Edition. Foto: Melanie Brevink-van Dijk

Op de Subtopwedstrijd op het Hippisch Centrum Exloo won Judith Pietersen op overtuigende wijze beide proeven in de klasse ZZ-Zwaar. Met de Uldrik 457-zoon Limited Edition behaalde ze 64,07% en 66,29% en slaagde er daarmee wederom in om twee oranje linten in ontvangst te nemen. "Het is wel heel bizar, ik heb nu vier of vijf starts in het ZZ-Zwaar gehad, en we hebben tot dusver nog een 100% prijzenscore", vertelt de amazone enthousiast.

In Exloo reed Judith Pietersen voor het eerst twee proeven in plaats van één. “De eerste paar wedstrijden heb ik heel bewust maar een proef gereden, om me echt daarop te kunnen focussen”, licht ze toe. “Het rijden van de tweede proef pakte vandaag wel heel goed uit. In de eerste proef wil Limited Edition nog wel eens wat stoer zijn en heeft de showmodus dan aan. Ik kon nu in de tweede proef heel goed merken dat hij de focus meer bij mij had en de afwerking beter was.”

Heet

Dat merkte Pietersen vooral in de galoptour. “Na de pirouettes in aanloop naar de series wordt hij zo af en toe nog wel eens wat heet. De ene keer loopt hij de serie heel gemakkelijk door, de andere keer is hij dus of wat te heet of komt de reactie juist wat later. Dat gebeurde nu in de eerste proef en daardoor kwam de serie niet helemaal mooi tot uiting. De pirouettes kunnen ook nog mooier op de plek. Dat zijn kleine dingen die beter kunnen, of beter moeten zelfs.”

Graag groot

In de training is de amazone de laatste tijd hard aan het werk geweest met het verbetering van de verzameling. “Limited Edition wil graag groot, maar moet leren in de proef meer verzameld en kleiner te blijven. Nu ik een aantal keer in het ZZ-Zwaar heb gestart merk ik dat hij er wel steeds meer in groeit. De winstpunten voor de Lichte Tour zijn al binnen, maar ik start hem nog een aantal keer in het ZZ-Zwaar om hem meer bevestigd te krijgen alvorens in de overstap maak.”

Nederlands kampioenschap

Pietersen wil van de zomer graag deelnemen aan de speciale rubriek voor Friezen op het Nederlands kampioenschap in Ermelo. “Voor het gewone NK moet je twee keer 68% rijden. We hebben er een aantal keer dicht tegen aan gezeten hebben, maar om daar daadwerkelijk overheen te gaan moet de proef echt strakker. Ik weet dat het in de training kan, nu nog in de proef. We krijgen in ieder geval veel complimenten, hij heeft natuurlijk een enorm voorkomen.”

ZZ-Zwaar

In de eerste proef kwam Bengt Snijders met DTS Eva Wiana het dichtst bij Pietersen in de buurt. Met de United-dochter realiseerde Snijders een score van 63,21% en bleef daarmee een kleine twee procent voor op Ferdy Kersten en Deutschmark. In de tweede proef reed Maud de Bruijn met Don-Tango B 64,29% bij elkaar en mocht daarmee het rode lint in ontvangst nemen. Twee dames reden exact 60% bij elkaar: Hennie Roffel met Fryso’s Facetime en Marije van Kersbergen met Tarpania’s Hollywood.

Geen topscores bij young riders

In een kleine groep young riders kwamen in zowel de landenproef als individuele proef de scores maar net boven de 60%-grens uit. Met 60,74% won Kirsten van der Hauw in het zadel van de Gribaldi-dochter TN Tiadette, het voormalig Grand Prix-paard van haar moeder Linda, de landenproef. Daarmee bleef ze een halve procent voor op Margot Arkema en De Haarhof Gavaristo. In de individuele proef was de zege met 61,69% voor Maaike ten Hoor en Winder-Don. Arkema eindigde hier wederom op plaats twee met de Tango-zoon.

*Meer nieuws volgt*

Bron: Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “Dubbele zege voor Judith Pietersen en Limited Edition

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook