Ga naar hoofdinhoud

Elviera Boverhof viert rentree met Grand Prix-startbewijs

Op het eiland Ameland kwam op zaterdag en zondag in Hollum een kleine groep Subtopruiters aan start. Na een jaar afwezigheid tussen de witte hekjes maakte Elviera Boverhof haar rentree met de Vivaldi-zoon Daylight en slaagde er dankzij twee goede Intermédiaire II-proeven in haar startbewijs voor de Grand Prix te bemachtigen. 

“Daylight heeft bijna een jaar langs de zijlijn gestaan door een losse hoefwand. Het heeft behoorlijk wat tijd gekost om hem weer goed op de rit te krijgen, maar sinds ongeveer een half jaar train ik hem weer”, vertelt Elviera Boverhof. “Voor de blessure had ik hem twee keer in de Inter II gereden, maar toen was het allemaal nog niet zo bevestigd en liep ik beide keren de 60% mis. Sinds hij weer helemaal genezen is ben ik serieus met hem aan het trainen gegaan en inmiddels loopt hij de proef veel makkelijker door.”

Miscommunicatie

Met haar proeven in Hollum is de amazone erg blij. “De eerste dag kreeg ik nog een foutje in de serie om de twee. Door een kleine miscommunicatie sprong hij één wissel met twee achterbenen tegelijk. Toch is de galop wel zijn sterkste punt en daar is hij het meest bevestigd in. De series loopt hij eigenlijk met twee vingers in de neus door. De piaffe en passage is nog de meeste winst in te behalen. Thuis loopt hij dat mooi van de grond door, maar in de proef is het nog lastig om de piaffe en passage goed aan elkaar te rijden.”

U25

Over een tijdje wil Boverhof de overstap naar de U25 Grand Prix maken. “Voordat ik de overstap maak wil ik hem nog net iets beter voor elkaar hebben. Als ik het doe, wil ik het ook goed doen. Ik ben echt een pietje precies. Maar ik heb er wel ontzettend veel zin in. Ik ben zelf 23 jaar en kan nog twee jaar meerijden in de U25. Best fijn om zo geleidelijk aan richting de Grand Prix te werken. Daylight is een heel fijn paard en heeft drie goede gangen. Hij kan fantastisch stappen, wat natuurlijk extra fijn is omdat het een dubbel tellend onderdeel is.”

Beijaard wint

Op beide dagen won Karen Beijaard de Grand Prix. Met Olof-dochter Imke van de Miëde behaalde ze 63,80% en 63,59%. In het ZZ-Zwaar kwam één amazone aan start. Met de Haitse 425-zoon Friso fan Wiardastate slaagde ze er beide dagen in om in de eerste proef een winstpunt te behalen. In de tweede proef behaalde ze geen winst.

Uitslag.

Bron: Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook