Ga naar hoofdinhoud

Engie Kwakkel: ‘De focus ligt nu echt op de Grand Prix’

Engie Kwakkel met Eyecatcher. Foto: Wilma Frentz

Na twee dagen achter elkaar starten is Vai Bruntink met de twee KWPN-goedgekeurde hengsten Cum Laude en Ebony verzekerd van een startplaats op het Nederlands kampioenschap. Op zondag eindigde ze op de eerste en tweede plaats in de Prix St. Georges op de Subtopwedstrijd in Noord-Sleen, maandag herhaalde ze dat in Emmeloord. Nu werd ze op de hielen gezeten door Engie Kwakkel, die met de Uphill-zoon Custom Zadels Eyecatcher heel dicht in de buurt kwam.

Hoewel Engie Kwakkel de pijlen voor het komende jaar helemaal op de Grand Prix heeft gericht, wil ze eerst nog het Nederlands kampioenschap in Ermelo in de Lichte Tour rijden. “In het winterseizoen heb ik niet heel veel wedstrijden gereden. Onlangs heb ik hem in Wezep weer voor het eerst de ring in gereden. Daar heb ik toen een heel fijne proef gereden en die won ik ook, maar helaas lagen de punten over de gehele linie wat lager en miste ik mijn kwalificatiescore voor het NK”, vertelt de amazone.

Net iets teveel

In Emmeloord had Kwakkel de Uphill-zoon er nog beter aanstaan en eindigde met 71,25% vlak achter Vai Bruntink en haar twee hengsten. “Eyecatcher staat er eigenlijk altijd en liep twee fijne proeven. De Intermédiaire I ging super, in de Prix St. Georges kreeg ik een kleine miscommunicatie in de uitgestrekte draf. Ik had zelf het idee dat het net wat expressiever kon en gaf wat extra been, waardoor hij zich net wat overliep en even de balans kwijtraakte. Dat was wat stom gereden door mezelf. Om de score nog verder omhoog te krijgen en voor achten mogen sommige dingen nog strakker.”

NK

In aanloop naar het NK wil Kwakkel nog wat wedstrijdritme opdoen. Komend weekend start ze de vos op Hippisch Geesteren. “Omdat ik deze zomer heel graag Grand Prix wil starten, had ik in de eerste instantie zoiets van: laat het NK maar voor wat het is. Maar Eyecatcher loopt toch hele mooie scores bij elkaar in de Lichte Tour, dus het zou anderzijds jammer zijn dit te laten schieten. Het zou heel gaaf zijn als we de Lichte Tour met dergelijke scores in Ermelo kunnen afsluiten.”

Grand Prix-paard

Hoewel Kwakkel en Eyecatcher een succesvolle periode in de Lichte Tour achter de rug hebben, verwacht de amazone dat de Grand Prix hem nog beter past. “Eyecatcher is een paard dat graag wat wil doen. Hij heeft geen minpunten en kan alles eigenlijk wel voor een acht. Hij pakt de piaffe en passage heel goed op, maar het is altijd afwachten hoe het in de proef gaat verlopen. Wat dat betreft staat er niet al te veel druk op, hij is past tien en krijgt de tijd om er in te groeien. Ik neem zoals het komt en leg mijn doelen nooit zo ver, eerst zien hoe het gaat en dan verder plannen.”

Schepje er bovenop

Vai Bruntink deed er in Emmeloord nog een schepje bovenop na haar winst in Noord-Sleen. Nu won ze de Prix St. Georges met Painted Black-zoon Ebony, door 71,99% bij elkaar te rijden. Zijn stalgenoot, de Apache-zoon Cum Laude, deed daar met 71,40% nauwelijks voor onder. Kwakkel kwam in deze proef tot 71,25%. In de Intermédiaire I noteerde Kwakkel het winnende percentage van 69,63%. De tweede én de derde plaats werden hier opgeëist door Marsja Dijkman. Met MGPNGP Geke fân ‘e Beijemastate reed ze 64,19% bij elkaar. Met Westpoint-dochter Stal Chardon’s Erona behaalde ze 61,62%.

Lees ook: Hennie Roffel: ‘Ik kon hem nu heel fijn bij de les houden’

Uitslag.

Bron: Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook