Ga naar hoofdinhoud

Hennie Roffel: ‘Ik kon hem nu heel fijn bij de les houden’

Archieffoto: Hennie Roffel met Arcadia's Ziron. Foto: Melanie Brevink-van Dijk

Na een succesvolle periode bij Stal Arcadia bleef het even stil rondom Hennie Roffel, maar sinds de amazone twee jaar geleden voor zichzelf is begonnen is ze weer helemaal back in business. Op de Subtopwedstrijd in Emmeloord reed ze afgelopen maandag de Floriscount I-zoon Fryso's Facetime met 66,57% naar de overwinning in het ZZ-Zwaar. 

“Ik heb destijds heel veel bereikt bij Stal Arcadia, maar dat is gestopt en sindsdien zijn er veel nieuwe paarden op mijn pad terecht gekomen”, vertelt Hennie Roffel enthousiast. Na Arcadia werkte de amazone een korte periode bij Ted Kop Jansen en was vervolgens een half jaar werkzaam bij Stal Larmoyeur, maar het reizen viel niet te combineren met haar drukke leven als instructrice en haar gezin.

Niet stilgezeten

Inmiddels twee jaar geleden begon ze daarom voor zichzelf, maar stilzitten heeft ze sindsdien absoluut niet gedaan. “Ik rijd een aantal paarden voor Jolanda Schreuder en Sybren Minkema, waaronder Fryso’s Facetime, die ik samen met hen in eigendom heb. Ik rijd heb inmiddels ruim een jaar en ben destijds met hem begonnen in het Z dressuur. Hij is speciaal gefokt, hij heeft een Duitse vader en een volbloed-moeder. Hij heeft de nodige energie en het lastigste is nog om hem goed bij de les te houden.”

Aandacht erbij

In Emmeloord slaagde de amazone daar in de eerste proef heel goed in. “Een week eerder in Exloo vond hij alles heel spannend en schrok een aantal keer, maar in Emmeloord was hij juist heel fijn bij de les. Ik was na de eerste proef zelfs zo blij, dat ik misschien wel net ietsje te relaxed de tweede proef in reed”, vervolgt ze lachend. “Daar ontstonden wat fouten, teveel rommeltjes en de aanleuning was iets onrustig. Hij is pas zeven jaar en is groot, dus moet nog wat sterker worden en mag nog meer sluiten. Dat is een kwestie van kilometers gaan maken.”

Veel pech

Naast Facetime rijdt Roffel het tuigpaard Gerbrandy voor Schreuder en Minkema in de Lichte Tour en binnenkort rijdt ze een zoon van de Friese hengst Maurits in de Intermédiaire II. “Hij heeft veel pech gehad en het heeft lang geduurd voor hij van een koliekaanval was hersteld, maar inmiddels is hij er weer klaar voor. Op het NK voor Friese paarden start in hem in de Inter I.” Met een vierjarige Brandus-zoon, die vorig jaar mee liep in de Friesian Talent Cup, rijdt ze binnenkort in het L2 de selecties voor Kootwijk.

Goed te doen

Roffel is blij met de samenwerking met Schreuder en Minkema. “Ik krijg daar veel kansen en dat is heel fijn. Facetime krijgt ook mooi de tijd om zich te ontwikkelen en misschien start ik hem komende maand in de Lichte Tour.” Voor de amazone blijft het niet bij deze paarden, ze rijdt onder andere ook nog een zestal paarden voor Jan en Anna Schuil, waaronder de volle broer van Totilas, en heeft zelf nog een paard thuis staan. “Het is allemaal goed te doen hoor”, besluit ze al lachend.

Pietersen in de prijzen

In de eerste proef van het ZZ-Zwaar eindigde Judith Pietersen op de tweede plaats. Met de Friese hengst Limited Edition reed de amazone 64,71% bij elkaar, waarmee ze ruim twee procent voorbleef op Lotte Nefkens en de Fernando Torres-nazaat Hello Goodbye. In de andere ring was Pietersen de beste, maar miste met 67,79% op een haar na de minimum kwalificatiescore voor het NK Dressuur. Marlous Booijink reed Jazz-zoon Barrox met 61,50% naar plaats twee. Nefkens eindigde hier wederom op de derde plaats.

Grand Prix-winst Denise Nekeman

In het zadel van haar Johnson-zoon Boston STH reed Denise Nekeman 70,38% bij elkaar in de Grand Prix en mocht daarmee het oranje lint in ontvangst nemen. Nars Gottmer reed twee paarden in deze rubriek. Jazz-zoon Dicaprio Swing liep met 68,42% naar de tweede plaats en bleef stalgenoot Flybusters Cash (v. Voice) daarmee met anderhalve procent voor.

Lees ook: Engie Kwakkel: ‘De focus ligt nu echt op de Grand Prix’

Uitslag.

Bron: Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook