Ga naar hoofdinhoud

Hoogste dagscore Udenhout voor Philip van Ommen met President’s G-Star

Philip van Ommen met President's G-Star. Foto: NH Photo

Het was nog maar de tweede wedstrijd in het ZZ-Zwaar voor President's G-Star (v. Wonderboy SHB), maar dat weerhield Philip van Ommen er niet van om de rubriek op de Subtopwedstrijd in Udenhout te winnen. Met een totaal van 67,357% en twee juryleden die het unaniem eens waren pakte de ruiter niet alleen de winst in zijn rubriek, maar zette hij ook de hoogste score van de dag neer.

“Hij heeft nog heel weinig ervaring, maar ik ben natuurlijk hartstikke tevreden”, vertelt Van Ommen over zijn proef. “Ik heb hem maar drie keer ZZ-licht gestart voor hij zijn eerste ZZ-Zwaar liep, maar hij kan gewoon al heel veel. Vooral in de draf is G-Star heel sterk en daar kreeg hij dan ook goede punten voor.”

Verbeterpuntjes

“Omdat hij nog weinig ringervaring heeft zitten er nog wel wat verbeterpuntjes in de proef”, vervolgt de ruiter, die G-Star nu een jaartje onder het zadel heeft. “Zo had hij een slingertje in de serie en waren de pirouettes nog wat groot. Hij moet wat handiger worden en daarvoor moeten we gewoon meer gaan starten. Hij doet nu nog wat groenig aan in de proef, terwijl hij thuis al de oefeningen voor de Lichte Tour loopt. ”

Ruimte omhoog

Hoge punten kreeg het duo onder andere voor de uitgestrekte stap, die door de jury werd beloond met een acht. “Zijn drafgedeelte levert ook altijd goede punten op, maar omdat hij zo verend kan bewegen hadden we vandaag wel een keertje dat hij even uit balans raakte. In de zigzag ging het met omstellen even mis vandaag, dat is dan wel jammer”, aldus Van Ommen. “En in het schouderbinnenwaarts zat ook een slingertje, maar al met al zijn het allemaal kleine dingetjes. Als we die verbeteren dan wordt die 70% echt wel haalbaar.”

Top drie

De top drie van proef 37 werd verder compleet gemaakt door Marie Kleinepier met Floret (v. Ampere) en Lorraine van den Brink met D’Amour de Landetta (v. Sandro Hit). Over beide combinaties was de jury unaniem in de plaatsing. Kleinepier, die met Floret haar debuut maakte in deze klasse, kreeg 65,786% en Van den Brink kwam uit op 63,071%.

In proef 38 deden Van Ommen en Kleinepier niet mee en was de winst met 61,643% voor Van den Brink. Linda Leeflang mocht in deze rubriek het rode lint in ontvangst nemen met Fresco (v. Ampere), zij kreeg 61,571% van de juryleden.

Lichte Tour

Er waren twee Lichte Tour groepen vandaag in Udenhout waarbij de Inter I slechts drie combinaties telde. Deborah van Mook was in deze kleine groep met Bolster (v. Special D) met 61,029% goed voor de hoogste score.

In de Prix St. Georges was de zege voor Danielle Houtvast met Fennovanck PP (v. Uphill). Het duo werd op de eerste en op de derde plaats gezet door de juryleden, maar de score van 66,25% was voldoende om de rubriek te winnen. Neelke van Kollenburg en Feline (v Jazz) eindigden op de tweede plaats met 65,221% en Niels Bax maakte de top drie compleet met Guerlain (v. Hotline) met 63,824%.

Lees ook:
ZT-winst voor Kirsten Brouwer en Urielo du Houx

Uitslag

Bron: Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook