Ga naar hoofdinhoud

Jazz-kloon Hollywood wint Subtopdebuut met ruim 72,5%

Update
Patrick van der Meer heeft zondag met Hollywood (v. Cocktail), voorheen bekend als  Jazz-kloon III, het ZZ-Zwaar gewonnen op de Subtopwedstrijd in Den Hoorn. De voshengst kreeg ruim 72,5% bij zijn debuut en Van der Meer is hartstikke tevreden. "Hij was superbraaf en heeft eigenlijk een foutloze proef gelopen. Dat moet je natuurlijk altijd even afwachten zo'n eerste keer."

Hollywood kwam halverwege vorig jaar als zesjarige op stal bij Van der Meer en heeft behalve een keertje een ZZ-Licht proef thuis, nog geen wedstrijdervaring opgedaan. “We zijn wel een keer naar Ermelo geweest om te trainen, dus hij heeft ook al eens ergens anders op stal gestaan, maar dit was onze eerste echte wedstrijd buiten de deur”, vertelt Van der Meer. “Als je kijkt naar hoe hij thuis kan gaan, dan kan het allemaal nog veel beter dan wat hij vandaag liet zien, maar toch ben ik zeer tevreden met hoe hij ging.”

Vertrouwen

“Hollywood is een echt karakterpaard en het is met hem belangrijk dat hij je echt vertrouwt en dat het een beetje je maatje is”, legt de ruiter uit Naaldwijk uit. “Natuurlijk moet hij in de basis goed zijn opgeleid, maar als je zijn vertrouwen hebt, dan doet hij het allemaal voor je en ik heb mijn draai met hem echt gevonden.”

Belofte voor de toekomst

“Het belangrijkste vind ik voor hem nu dat hij alleen maar goede ervaringen krijgt op wedstrijd en dat is vandaag alvast heel goed gelukt”, vervolgt Van der Meer. “Als hij straks een beetje ervaring heeft dan kan hij nog veel beter draven en galopperen dan wat hij vandaag heeft laten zien en dan kunnen die punten nog een stuk de hoogte in. Thuis zijn we ook al heel serieus bezig met de Lichte Tour en hij pakt ook een aantal oefeningen voor de Zware Tour heel goed op, dus hij is echt een belofte voor de toekomst.”

Voorbereiding

De wedstrijd van vandaag was ook een beetje een oefenronde voor It’s All Dressage volgende maand in Nieuw en St. Joosland, waar Van der Meer Hollywood ook heeft ingeschreven. “Hij moet een beetje ervaring opdoen en bij de Kroo is het volgende maand een wedstrijd met een internationale uitstraling, dus vandaag was een goede oefening”, besluit Van der Meer.

Kop en schouders

Van der Meer stak er met Hollywood met zijn score van 72,714% met kop en schouders bovenuit en stond precies 7,5% los van Esmeralda Tol, die tweede werd. De leerlinge van Van der Meer  kreeg 65,214% voor haar proef met L.A.W. Tol’s Denver (v. Zizi Top) en werd op haar beurt gevolgd door Debby de Graaf met Kai Galloper (v. Uldrick) met 64,357%.

Jeugd en pony’s

Bij de young riders kwam alleen Sophie Marchandeau met Fellow Rules (v. Sandreo) boven de zestig procent uit. De Franse amazone startte een proef met de bruine ruin en kreeg 62,794% van de jury. Bij de pony’s mocht Arwen Schaaf twee maal het oranje lint ophalen. In de landenwedstrijd kreeg ze 66,367% voor haar proef met Orchid’s Niels (v. Kantje’s Carlando)
en in de individuele proef, waarin ze als enige deelneemster verzekerd was van winst, kreeg ze 66,014%.

Bij de junioren mocht Tatum Nugteren het oranje lint ophalen. Zij kreeg 65% voor haar proef met  Same Stables Denver (v. Jazz) en bij de Children was Skye Plasman met Davino du Bois (v. Don Carino du Bois) als enige starter in beide rubrieken al verzekerd van de winst. In de individuele proef kreeg het duo 67,68% van de jury en in de landenproef was het totaal 68,08%.

*Meer nieuws volgt*

Lees ook:
Winnend rentree voor Jenneke Overduin met Candreo

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.