Ga naar hoofdinhoud

Jennifer Sekreve en Ferrero naar bijna 70% in Inter II-debuut

Update
Archieffoto Jennifer Sekreve en Ferrero. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Op de Subtopwedstrijd in Voorthuizen bracht Jennifer Sekreve de negenjarige Ferrero (Rhodium x Olivi) voor het eerst aan start in de Intermédiaire II. Dat leverde haar een fraaie score van bijna 70% op, wat direct goed was voor de zege in deze klasse. De amazone kan niet anders dat trots zijn: "Hij heeft zo veel aanleg en heeft echt een super ruige piaffe en passage", vertelt ze enthousiast.

“Ik heb met mijn andere paard San Siro dit jaar een aantal keer Inter II gestart en heb op een oefendressuur inmiddels ook een aantal keer de Grand Prix gereden. Dat is echt wel andere koek, maar dankzij dat gegeven durfde ik nu met Ferrero ook eerder de overstap te wagen, waar ik eerder nog wel eens langer wilde wachten. Het was nu met Ferrero vroeg zat, maar hij voelde thuis heel goed aan in de training en ik wilde het wel eens proberen”, licht Sekreve toe.

Meer bevestigen

“Omdat Ferrero zo goed ging, heb ik me maar gewoon ingeschreven. Ik ben achteraf super blij met hoe hij het deed. Het werk in de proef mag nog wat meer bevestigd, wat gewoner worden. In principe ging er niet echt iets mis, maar in de afwerking kreeg ik wat slordigheden. Hij kan de series bijvoorbeeld heel mooi, maar het uitrijden daarvan ging niet helemaal super en de series had ik wat meer kunnen doorrijden.”

Leuke vooruitzichten

Om het Zware Tour-werk beter te bevestigen, wil Sekreve de donkerbruine hengst de komende periode nog een aantal keer in de Inter II starten. “Met San Siro ga ik binnenkort wel voor het ‘echie’ de Grand Prix in”, voegt ze er lachend aan toe. “De Grand Prix is echt een stuk gecompliceerder met bijvoorbeeld de zigzag, maar ook dat wordt stukje bij beetje steeds wat makkelijker. Ik ben in ieder geval heel blij met de vooruitzichten en toekomst met deze twee paarden!”

Startbewijs voor Galiart

In deze klasse stuurde Robin van Lierop de elegante merrie Finja (v. Flatley) met 67,94% naar de tweede plaats. Daarmee bleef hij ruim drie procent voor op Jesslin Galiart en Capetown (v. Jimtown). De stalamazone van Louis en Gabriëlle Röst maakte haar debuut in deze klasse en behaalde met 64,70% direct ruimschoots haar startbewijs voor de U25 Grand Prix.

Ruime zege voor Luttjeboer

In de Prix St. Georges werd de de hoogste score van 70,66% genoteerd door Corinda Luttjeboer en Endyrava DC (v. Lord Leatherdale). Twee amazones eindigden met 63,45% ex aequo op de tweede plaats, Corinda Conradi met Matthys 504 (v. Norbert 444) en Laura Lodewijk met Zonnehoeve’s Formidable (v. Sandreo). In de Inter I was Valeria Yunaeva, de Russische leerlinge van Dominique Filion, de beste met Amazing (v. Krack C). Ze kwam uit op 66,02%. Nicole Hendriks eindigde met Wup’s Wonder (v. Wup) op plaats twee, voor Adinda Kollau en Embrace Me (v. Jazz).

Stuivertje wisselen

In Voorthuizen kwamen er twee ZZ-Zwaar-groep aan start. In de eerste groep werden de eerste vier prijzen verdeeld tussen Diana van der Spek met Evening Angel DS (v. Jazz), Anton Haukes met Dean Dani (v. Metall), Willem Willemsen met Everred (v. San Remo) en Lotte van der Land met Faye de Lande (v. Fürst Nymphenburg). Van der Spek mocht een eerste en vierde prijs ophalen, Haukes een tweede en vierde, Willemsen een derde en tweede en Van der Land een vierde en eerste.

Dubbele zege voor Mischner

In de tweede, wat kleinere groep, won Mirjam Mischner-de Groot met Gambler (v. Zhivago) beide proeven met scores van 62,78% en 63,64%. In de eerste proef eindigde Johdi Kroezen met Casanova (v. Hotline) op plaats twee. In de tweede proef moest Kroezen Hans Arends met Baldur (v. Osmium) voor zich dulden. Meghan Mühlebach was in de eerste proef goed voor de derde plaats. In Voorthuizen werd ook een rubriek voor Children uitgeschreven. Als enige starter mocht Jessica Nesselaar met Cream on Top (v. FS Champion de Luxe) tweemaal het oranje lint in ontvangst nemen.

Uitslag.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.