Ga naar hoofdinhoud

Jill Huijbregts en Enzos beleven droomdebuut in senioren Grand Prix

Jill Huijbregts met Enzos-Armani. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Jill Huijbregts bracht haar EventZ Enzos-Armani (v. Tuschinski) tot nu toe succesvol uit in de Grand Prix U25 en vandaag debuteerde het duo op de Subtopwedstrijd in Bunschoten-Spakenburg in de senioren Grand Prix. Met de score van 68,804% en de eerste plek pakte dat goed uit. Diederik van Silfhout was grootverdiener. Hij won zowel de Lichte Tour als het ZZ-Zwaar.

Huijbregts en Enzos-Armani waren afgelopen zomer aangewezen als tweede reservecombinatie voor het Europees kampioenschap U25 in Exloo en hoefden daar toen niet in actie te komen. Huijbregt is inmiddels 25 jaar en zodoende bezig aan haar laatste jaar U25. Met de score van 68,804% kon het debuut bij senioren niet mooier beginnen.

Gottmer volgt

Nars Gottmer en Dicaprio Swing (v. Jazz) begonnen sterk aan hun Grand Prix-proef maar in de galoptour ontstonden fouten. De score kwam uit op 67,391% en de tweede plek.

Van den Donk scoort in Inter II

Mark van de Donk bracht twee paarden uit in de Intermédiaire II. Met de in deze klasse debuterende Casino Royale (v. Tuschinski) kwam de score uit op 66,765% en met de KWPN-hengst Charmingmood (v. Winningmood) op 65,441%. In het met de Grand Prix gecombineerde klassement betekende dat de derde en de vierde plek.

PSG voor Van Silfhout

In de Prix St. Georges waren Diederik van Silfhout en Lotje Schoots een klasse apart. Juryleden Peter Bonhof en Els Schotman zagen in beiden de winnaar. Uiteindelijk trok Van Silfhout aan het langste eind. Zijn score met Dahlhoff (v. De Niro) kwam uit op 72,941% en daarmee boekte het duo de derde zege op rij. Schoots reed haar WK-merrie Grace of Rose (v. Jazz) naar 72,059%. Febe van Zwambagt en Fyeo (v. United) werden derde met 66,324%.

Nogmaals Van Silfhout

In het ZZ-Zwaar mocht Diederik van Silfhout zijn tweede oranje lint van de dag ophalen. In deze klasse reed hij de zesjarige Hummer H-S (v. Bodinus) naar 66,357%. Jesslin Galiart en Capetown (v. Jimtown) noteerden de tweede score van 65,429% en hebben daarmee de punten op zak voor de overstap naar de Prix St. Georges. Met 64,500% ging de derde prijs naar Evelyn van Middendorp en Zhivago-M (v. OO Seven). Hot Chocolate (v. Apache) die afgelopen zomer op het WK in Ermelo werd voorgesteld door Esmee van Gijtenbeek debuteerde vandaag onder haar moeder Lizbeth de Jager in het ZZ-Zwaar en liep naar de vierde score van 63,286%.

Telleman wint debuut

In de kleine jeugdrubriek kwamen twee debutanten aan de start. Laura Telleman won met Excel (v. Florencio) haar juniorendebuut met 65,455%. Jitske Prosman debuteerde met Cool Girl-L (v. Rubiquil) bij de young riders en noteerde 60,588%.

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook