Ga naar hoofdinhoud

Lynne Maas scoort felbegeerd ticket: ‘Gelukkig is drie maal scheepsrecht’

Lynne Maas met Fantastique. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Op de Subtopwedstrijd vandaag in Utrecht reed Lynne Maas haar Fantastique (v. Vivaldi) naar 67,868% in de Prix St. Georges. De amazone had het totaal niet verwacht maar met deze score won ze de rubriek. Daarmee bemachtigde het duo ook het felbegeerde ticket voor de Lichte Tour-rubriek volgende maand op Jumping Amsterdam.

“Dit was helaas niet onze beste proef”, vertelt Lynne Maas die met haar WK-merrie Fantastique doorgaans goed is voor hogere scores. “Fanti was onwijs hengstig. Bij het losrijden gaf ze al een paar keer een bokje en in de proef was ze behoorlijk afgeleid.”

Hele rits achten

Het duo scoorde een hele rits achten, onder andere voor de tweede uitgestrekte draf, uitgestrekte stap, eerste pirouette, schouderbinnenwaarts en voor de houding en zit en het gereden zijn. “We kregen heel positief commentaar en de juryleden vonden het beeld mooi. Daar doen we het voor”, zegt Maas.

Net iets teveel fouten

“Naast de goede punten hadden we vandaag voor een hogere score net iets teveel fouten. In de eerste middendraf voelde het alsof Fanti er keihard vandoor ging, de keertwendingen waren wiebelig en Fanti kan stappen voor een tien maar nu dacht ik: hallo stap een beetje door!”, vertelt Maas lachend over haar proef. “En bij het op maat maken van de teugels galoppeerde ze aan, in het galopappuyement ging ze te weinig zijwaarts en de tweede pirouette ging totaal de mist in. Maar gelukkig hadden we tussendoor ook goede stukken.”

Geluk aan zijde

Dit seizoen kwam Maas eerder op twee selecties voor Jumping Amsterdam aan de start en greep zowel in Uden (tweede) als in Delft (derde) naast het felbegeerde startbewijs voor de winnaar. “Na de fouten van vandaag had ik de moed al opgegeven en dacht dat het wéér niet ging lukken. Maar nu had ik het geluk aan mijn zijde. De derde keer was scheepsrecht, alsof het zo moest zijn. Ik ben er super blij mee.”

Nieuwe kür

De amazone reed al eerder met Electra (v. Jazz) in de Lichte Tour-rubriek op Jumping Amsterdam en met haar voormalige toppaard Salo (v. Ferro) won ze de rubriek maar liefst drie keer. “Voor Fanti heb ik een supergave nieuwe kür. Hopelijk mogen we die in Amsterdam rijden.”

Mudde nipt tweede

Justine Mudde ging met Easy Rider (v. Sorento) als eerste van start en reed 67,794% bijeen. Met die score stond het duo lange tijd bovenaan tot dat Maas daar overheen ging waardoor Mudde uiteindelijk tweede werd. Joyce van Schaick en Glendale (v. Ampère) werden in de druk bezette rubriek tweede met 66,029%, gevolgd door Lotje Schoots en Grace of Rose (v. Jazz) met 65,441%. Ook Annemieke Vincourt – Krom reed een 65 procent plus-score bijeen. Zij stuurde haar eigengefokte Fimosa (v. Ampère) met 65,294% naar de vijfde plek.

Uitslag

Lees ook:
Theo Hanzon maakt droomrentree: ‘Bij A zet Helena de extra versnelling aan’

Bron: Horses.nl

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook