Ga naar hoofdinhoud

Madeleine Witte scoort met nieuwe troef: ‘Fijn om weer de ring in te kunnen’

Madeleine Witte-Vrees met Cennin. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Madeleine Witte-Vrees had tot dusver een rustig jaar. Haar beide Grand Prix-paarden Cennin (Vivaldi x Donnerhall) en Charmeur (Florencio I x Jazz) liepen een kleine blessure op en dat hield de amazone enige tijd buiten de ring. In de negenjarige Finnländerin (Fidertanz I x Donnerhall) heeft ze een nieuwe troef gevonden en maakte op de Subtopwedstrijd in Velddriel op overtuigende wijze haar debuut. Met 71,10% won ze op overtuigende wijze de Prix St. Georges.

“Finnländerin is door Suzanne Kleijwegt opgeleid en uitgebracht in het ZZ-Licht. Een paar maanden geleden hebben we haar gekocht met het oog op de Grand Prix. Het is een hele knappe, donkere vos merrie en ze kan een heleboel dingen erg goed. Ze heeft een fijne stap, een goede draf en in de galop kan ze onwijs mooie changementen maken”, vertelt Witte trots over haar nieuwe merrie. “Ik neem alle tijd voor haar opleiding naar de Grand Prix, maar ik vind het wel leuk om haar in tussentijd zo nu en dan mee te nemen op concours, om te kijken waar we staan en hoe ze het doet.”

Veel go

“Zo voor de eerste keer heeft ze het fantastisch gedaan en ik ben erg blij met haar instelling. Ze heeft veel go en werkwilligheid, wat echt een pluspunt is voor een Grand Prix-paard. Ze kunnen thuis alles wel voor je willen doen, maar het moet op concours ook maar net gebeuren.” Witte vervolgt: “In de proef liep ik nog wel tegen een aantal fouten aan. Ze galoppeerde bijvoorbeeld aan na het binnenkomen en groeten en ik had een galopsprong in de uitgestrekte draf. Daarentegen stonden achten en 8,5-en voor verschillende onderdelen, dus ik kan alleen maar blij zijn!”

Missen

Witte moest zich in verband met de blessures van Cennin en Charmeur eerder dit jaar afmelden voor het Nederlands kampioenschap. “Het herstel van Charmeur duurt net iets langer dan gepland, maar Cennin is wel weer aan het werk. Hij heeft in de voorgaande periode veel belangrijke wedstrijden gelopen, dus houd ik hem bewust wat langer thuis. Je hebt niet zo vaak de kans om ze iets langer pauze te geven, dus deze tijd wil ik wel goed benutten. Maar, ik begon de wedstrijden wel te missen hoor!”

Boucher geduchte concurrent

Olga Boucher reed haar WK-paard Houdini la Haya (Krack C x Roman Nature) naar 69,19% en was daarmee een geduchte tegenstander voor Witte. De derde plaats in de Prix St. Georges werd opgeëist door Kristy de Roo, die met Supério (Sorento x Rheingau) een score van 67,87% realiseerde. Nicky Snijder kon met Van Krack STH (Krack C x Nimmerdor) niet de goede vorm die hij in Tolbert had en moest nu met 66,18% genoegen nemen met de vierde prijs. In de Intermédiaire I ging één amazone van start. Marie-Louise Philipsen scoorde met Andreo (v. Sandreo) 62,06%.

Jeroen Hamelink heer en meester in ZZ-Zwaar

Met twee sterke proeven kwam Jeroen Hamelink met Highlight D (Voice x Metall) tot prachtige scores van 69,57% en 68,64%. Dat leverde hem twee dikke overwinningen op. Roger Schulkens reed Sandor Z (v. Sandreo) naar 68,93% en 65,07% en mocht daarmee twee keer het rode lint in ontvangst nemen. De top drie werd in de eerste proef compleet gemaakt door Meike Kroot en Vince (OO Seven x Kennedy). In de andere proef viel die eer ten deel aan Fleur Jansen en Flugel (v. Federweisser).

Lees ook: Sem Stiemer debuteert in U25: ‘Nu nog kilometers maken’

Uitslag.

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.