Ga naar hoofdinhoud

Manon van Hylckama Vlieg: ‘Hij wil altijd voor je werken’

Update
Manon van Hylckama Vlieg met Archibald. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Op de Subtopwedstrijd in Barsingerhorn won Manon van Hylckama Vlieg beide ZZ-Zwaar-proeven met 66,50% en 65,79%. Ze zadelde de Lusitano-ruin Kinsley Emblamatico Carvalh, die ze inmiddels drie kwart jaar onder het zadel heeft. "Door de verkoop van mijn Grand Prix-paard Kingsley Archibald kwam Emblamatico bij mij op stal terecht en ik ben inmiddels echt wel verliefd op hem geworden", vertelt de amazone.

“Het is voor mij de eerste Lusitano die ik rijd, maar hij is echt mijn nieuwe uitdaging. Ik zou hem heel graag naar de Grand Prix werken, alhoewel hij uiteindelijk wel voor de verkoop is”, vervolgt Manon van Hylckama Vlieg enthousiast. “Het is best wel een andere manier van rijden. Archibald was ook heel gevoelig en daar moest je een beetje van af blijven, die kon je met heel kleine hulpen rijden. Bij Emblamatico daarentegen moet je er juist aan zitten en blijven rijden.”

Altijd willen werken

De amazone prijst vooral de instelling van de schimmel. “Hij wil altijd werken en is iedere dag blij en vrolijk. Maar ook al is hij zo temperamentvol, hij blijft betrouwbaar. Dat is een ontzettend fijne combinatie en dat maakt het ook zo leuk om met hem te werken.” Het duo heeft er inmiddels drie starts in het ZZ-Zwaar op zitten. “We zijn begonnen in het Z2 en hebben daarna nog een aantal keer in het ZZ-Licht gestart. Twee weken geleden reed in een hele fijne proef in het ZZ-Zwaar, maar toen liep ik tegen 40 punten verschil aan in de jurering. Dan vraag je je wel af wat je daar mee moet, maar het is natuurlijk ook een heel ander ras om te beoordelen.”

Sublieme piaffe en passage

“Je kan merken dat zijn talent bij het werk voor de Grand Prix ligt. Hij heeft een hele mooie uitgestrekte draf, kan subliem piafferen en passageren, loopt de appuyementen heel mooi door en kan sluit onwijs in de pirouettes. Voor een Lusitano is het opvallend hoe goed hij kan stappen. Het meeste werk zit ‘m echter nog in de galop. Hij wordt vrij heet in de series, en dat is ook de reden dat ik hem nog even in het ZZ-Zwaar blijf rijden Hij moet nog wat kilometers maken en gaandeweg wat bedaren in de series.”

Cindy Feld tweemaal tweede

In het ZZ-Zwaar mocht Cindy Feld twee keer het rode lint in ontvangst nemen. Met de achtjarige Uphill-zoon Guiter Hero behaalde ze scores van 64,86% en 62,43%. In de eerste proef werd de top drie van deze klasse compleet gemaakt door Megan van der Molen, die met Krack C-zoon Debbehoeve’s Veni Vidi Vici  C 63,79% behaalde. In de andere proef moest ze Ilona Tuyn voor laten gaan. Tuyn stuurde de Uphill-zoon Futuro naar 61,43%.

Dubbel succes Marsja Dijkman

Marsja Dijkman zette de Lichte Tour-rubriek compleet naar haar hand door zowel de eerste als de tweede plaats op te eisen. Met MGPNGP Geke fan ‘e Beijemastate behaalde ze 65,29% met haar Intermédiaire I-proef. De Beart 411-zoon bleef zijn stalgenoot Stal Chardon’s Erona, een dochter van Westpoint, daarmee met een kleine vier procent voor. Geen van de andere vijf deelnemers, die allen de Prix St. Georges reden, kwamen tot een voldoende score.

Avondprogramma

In een tweede kleine ZZ-Zwaar-groep die later op de dag van start ging, kwam slechts één amazone in beide proeven met scores van boven de 60% de ring uit. Met Apache-zoon Flint reed Natasja Vloothuis in de eerste proef 62,36%. Jolanda Appelman reed hier met Johnson-zoon Eye of the Tiger exact 60% bij elkaar. In de andere proef kwam Natasja Vloothuis uit op 61,07%. Junioren-amazone Rianne Ashley Ubels stuurde Seamar’s Happy Feet (v. Bretton Woods) in zowel de landenproef als individuele proef naar een voldoende score.

Uitslag.

Bron: Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook