Ga naar hoofdinhoud

Mara de Vries herenigd met Dornenstern: ‘Hij loopt nog steeds super proeven’

Update
Mara de Vries met Dornenstern. Foto: Anne Haitjema
In de Prix St. Georges van de Subtopwedstrijd in Houten was Mara de Vries de absolute uitschieter. Ze reed Dornenstern (v. Danone) naar de fraaie score van 71,84%. Het paar vormde al eerder een uiterst succesvolle combinatie tot dat de ruin werd verkocht. Sinds kort zijn ze weer herenigd en hebben gelijk de goede klik weer te pakken.

“Ik rijd Dornenstern nu ongeveer weer een maand met oog op verkoop. En hij loopt nog steeds super proeven”, vertelt Mara de Vries enthousiast. Het hoogste cijfer op het protocol was een 9 voor de uitgestrekte galop. “Ik kon hem echt super weg en weer terugrijden.”

Geen pirouette-koningin

De pirouettes werden beloond met een 8,5 en een 8. Vooral met deze cijfers is De Vries heel blij. “Ik ben absoluut geen pirouette-koningin. Die zijn niet mijn sterkste punt en hebben in de training met Coby echt bloed, zweet en tranen gekost”, vervolgt ze lachend. “Om mezelf daarin te verbeteren heb ik heel veel van Dornenstern geleerd.”

Pechmoment

Enige smetje in de mooie proef was het zig zag-appuyement in galop. “Dat was echt een pechmoment. Aan het einde van het tweede appuyement stond iemand tegen de deur te trappen waar Dornenstern van schok en even een paar passen opzij sprong. Dat was jammer, maar verder het enige dingetje. Ik heb weer heerlijk gereden.”

Complimenten

Dornenstern scoort met zijn drie correcte gangen en daarnaast valt het sympathieke beeld in de smaak bij de juryleden. “Daar krijgen we veel complimenten over, maar hij is voor de Lichte Tour ook een super compleet paard. Hij blijft mooi actief en ik hoef er niet achteraan te jagen. Het was natuurlijk weer even afwachten nadat we zo’n tijd samen niet in de ring geweest zijn, maar ik denk dat we er alle twee van genoten hebben.”

Trots

Naast haar eigen optreden is De Vries ook trots op haar voormalige troef Cuvanck PP. De Downtown-zoon liep met Sanne van der Pols bij de junioren naar 70,23%. “Ik ben heel trots op beide. Het was een hele goede proef en super mooi om te zien hoe Sanne hem rond rijdt.”

Wedda richting de 70

In de Prix St. Georges reed ook Myrthe Wedda met Diamond Geezer (v. Diamond Hit) een sterke proef. Deze werd beloond met 69,63% en de tweede plek. Milou Dees was met Francesco (v. Florencio) de beste young rider. In het gecombineerde klassement betekende de score van 68,46% de derde plek. Justine Mudde volgde met twee paarden. Easy Rider (v. Sorento) werd vierde met 63,82% en stalgenoot Filemon (v. Apache) liep naar 63,24%.

Koppejan wint Inter I-debuut

Maarten Koppejan maakte met Vivaldi VDL (v. Don Schufro) zijn debuut in de Intermédiaire I. De score van 67,13% was ruimschoots genoeg voor de overwinning. Denise van Alphen en Enzo Ferrari (v. Jazz) volgden met 63,60% op de tweede plek.

Weise en De Lange

In de eerste groep ZZ-Zwaar gingen de oranje linten naar de debuterende Aimee Weise met Dante van de Wetering (v. De Niro) met 62,86 en Marije de Lange met Georginia PF (v. Vivaldi) met 63,00%. Desiree Perlee eindigde in beide proeven als tweede. Ze reed haar Belmondo SB (v. Voice) naar 62,36 en 61,71%.

Van de Donk wint debuut

Mark van de Donk won beide proeven ZZ-Zwaar in de tweede groep. Bij zijn debuut in deze klasse met Flexion Sollenburg (v. Valdez) reed hij 66,71 en 70,00% bij elkaar. Sophie Baggerman en HCR Graaf Gregory (v. Oscar) werden twee keer tweede met 65,71% en 62,86%.

Ook Zware Tour voor Van de Donk

In de gecombineerde rubriek Zware Tour maakte Mark van de Donk zijn geslaagde dag compleet. Hij reed met MCvS Casino Royale (v. Tuschinski) de Intermédiaire II en won met 69,34 ruimschoots de rubriek. Thamar Zweistra noteerde met Hexagons Conquest (v. Rubiquil) de hoogste Grand Prix-score van 65,92%, die in het gecombineerde klassement de tweede plek betekende.

U25 voor De Koeyer

Jasmien De Koeyer won de goed bezette rubriek Grand Prix U25, die geldt als selectie voor de finale van de Kingsley U25 Cup op Jumping Amsterdam. Met Esperanza (v. Desperados) noteerde ze 70,77%. Thalia Rockx en Verdi de La Fazenda (v. Florett As) werden tweede met 69,68%. Jeanine Nieuwenhuis reed Charming Lady (v. Painted Black) met 68,72% naar de plek plaats, gevolgd door Carlijn Huberts met Watoeshi (v. Rousseau) met 67,63%.

Uitslag

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook