Ga naar hoofdinhoud

Marieke van der Putten en Her Majesty TF RS2 naar bijna 73% in Grand Prix

Marieke van der Putten. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Een jaar geleden kreeg Marieke van der Putten de beschikking over de getalenteerde Florencio-dochter Her Majesty TF RS2. De amazone nam er alle tijd voor om een combinatie met de merrie te worden en besloot om woensdag om de Subtopwedstrijd in Voorthuizen de ring in te rijden. Het debuut in de Grand Prix leverde de combinatie direct een dikke score van 72,82% op. "Het was voor mezelf ook best wel spannend", vertelt de amazone.

“Er was van te voren al best wel veel over Her Majesty gesproken en mensen vroegen zich af waar ze bleef, maar ik heb er voor gekozen om haar rustig in mijn eigen tempo naar de Grand Prix te werken. Ik vond het belangrijk om eerst thuis een goede combinatie te vormen”, vertelt Marieke van der Putten enthousiast.

‘Gewoon een keer proberen’

“Op concours ging het eigenlijk wel een beetje zoals verwacht. Een tijd geleden heb ik haar een keer op een oefenwedstrijd in Deurne gereden, maar dat was ook al even geleden en ik dacht ‘ik ga het gewoon een keer proberen’. Her Majesty is een super fijn paard om mee te werken. Ze is heel positief. In Voorthuizen vond ze het wel een beetje spannend. Niet omdat ze kijkerig is, maar de ze heeft zelf natuurlijk ook niet heel veel wedstrijdervaring.”

‘Ze heeft alles mee’

Van der Putten is helemaal weg van de merrie. “Ze heeft alles mee. Het is een prachtig paard om te zien, ze heeft altijd de oortjes erop en het silhouet is heel fraai. Wat betreft karakter is ze ook heel fijn. Heel fanatiek en bijna overijverig, maar op de goede manier. In Voorthuizen zocht ze een beetje steun bij mij en bleef ze niet zo mooi open en voor me als ze thuis wel kan, dat is juist haar sterke punt.”

Kilometers maken

Met een dergelijke score heeft Van der Putten direct al een score die haar een plaats in het Olympisch kader zou kunnen opleveren. “Ze heeft zeker de kwaliteit, maar alles moet maar net lukken natuurlijk”, vertelt de amazone bescheiden. “Het is nu eerst kilometers maken om het in de ring ook zo te krijgen als thuis. Je wil ik de ring kunnen zitten en sturen, het moet normaal worden.”

Verweij wint U25

De tweede prijs in de met de Intermédiaire II gecombineerde rubriek ging naar Romy van der Schaft en de Dayano-zoon Chopin C.L. De amazone realiseerde een score van 63,90%. In de U25 Grand Prix ging het oranje lint naar Mercedes Verweij en Diederik van Silfhout’s voormalig Grand Prix-paard Four Seasons. Verweij behaalde 68,40% met de Fürst Piccolo-zoon.

Hoogste score voor Maaike Jansen

In de tweede ZZ-Zwaar-groep van vandaag werd de hoogste score behaald door Maaike Jansen en Dodge WS (v. Spielberg). De amazone bleef met 67,71% bijna anderhalve procent voor op Robin Beekink en Westenwind-zoon Hocus Pocus. Het witte lint was hier voor Mirjam Mischner en Gambler (v. Zhivago). In de tweede proef ging Jansen niet van start, eindigde Mischner op plaats twee en Beekink op de derde plaats. De overwinning hier was voor Sanne van Wingen met Chain’s Zero (v. Flemmingh).

Lees ook: Van Silfhout en KWPN-hengst Impression winnen ZZ-Zwaar-debuut

Uitslag.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.