Ga naar hoofdinhoud

Michelle Weyl: ‘Ik kijk echt uit naar de Lichte Tour’

Michelle Weyl met Enzo D.
Twee weken geleden deelden Loes Mars en Michelle Weyl de overwinning in het ZZ-Zwaar op de Subtopwedstrijd in Mariënheem. In Assen gingen beide amazones zaterdag weer van start in dezelfde rubriek en vormden een klasse apart. Mars eiste met de Spielberg-zoon Easy Dancer twee overwinningen op met persoonlijke records van 69,14% en 70,57%, maar Weyl zat haar met de Sorento-zoon Enzo D dicht op de hielen. Zij mocht met scores van 68,29% - eveneens een PR - en 65,43% tweemaal het rode lint in ontvangst nemen.

“Enzo liep ook echt heel fijn, ik ben ontzettend blij met de progressie de we doormaken”, vertelt Michelle Weyl enthousiast. “Hij kan onwijs goede wissels springen en dat was in de proef ook het geval. De series en de losse wissels leverden vrijwel allemaal achten op en dat tikt lekker aan. De pirouettes zijn nog wat moeilijker, maar die vind ik zelf ook best nog wel lastig.”

Iets twijfelend

Het verschil in punten in de twee proeven kan Weyl goed verklaren. “De eerste proef verliep foutloos, in de tweede proef was Enzo wat afgeleid en ging wat twijfelend door de baan. In plaats van er juist aan te blijven rijden begon ik zelf ook wat te twijfelen en dat leverde hier en daar wat foutjes op. Al met al kost dat best wat punten. Persoonlijk vind ik dat het allemaal best snel achter elkaar aan komt in de proeven, maar gelukkig krijg ik er steeds meer handigheid in.”

Kritischer door de Subtop

Hoewel de amazone het winterseizoen minder wedstrijden reed, heeft ze een behoorlijke groei doorgemaakt. “Als je de eerste keer op dit niveau start weet je eigenlijk niet zo goed wat er precies van je verwacht wordt. In de loop der tijd leer je kritischer te zijn. Dat is best een positief punt aan de Subtop, de jurering is er mijn inziens beter te volgen dat in de basis en ik kan dat goed waarderen. Je leert kritischer te zijn naar jezelf en stukje bij beetje kan je steeds beter inschatten hoe je moet rijden en wat voor percentage je proef waard is.”

Lichte Tour-debuut

Weyl rijdt Enzo D sinds vorig jaar zomer in de Subtop. Inmiddels heeft ze alweer 25 winstpunten binnen. “Het gaat best hard”, vertelt ze lachend. “In de eerste instantie denk je: even kijken hoe het gaat. Maar voor je het weet, ben je alweer zo ver. Ik heb m’n slipjas inmiddels binnen en maak op Hippisch Geesteren mijn debuut in de Lichte Tour. Ik heb er wel heel erg veel zin in.” Daarvoor rijdt ze de ruin nog één keer in het ZZ-Zwaar, in Wezep. “Eerst probeer je richting de 65% te werken en stukje bij beetje gaat het richting de 70%. Als ik deze klasse met 70% kan afsluiten, zou dat wel heel gaaf zijn.”

Fijne organisatie

De amazone kwam vanuit Enschede naar Assen. “Die reis heb ik zeker niet voor niets gemaakt, en niet alleen wat betreft mijn mooie percentages”, is ze van mening. “Ik wil graag nog zeggen dat de organisatie – met name Tineke de Wal en haar zoon Bart – het fantastisch organiseren. Iedereen heeft het naar z’n zin en ze hebben het netjes voor elkaar.”

Mars in topvorm

Loes Mars reed Easy Dancer voor de derde keer in het ZZ-Zwaar en heeft de smaak goed te pakken. In Assen leverde haar dat twee oranje linten op. De derde prijs in de eerste proef ging naar Veronique Roerink en de Apache-dochter Glen Moray. Ze reed de achtjarige merrie naar een score van 65,86%. In de tweede proef ging de derde prijs naar Ferdy Kersten, die met Dimaggio-zoon Deutschmark 63,43% behaalde.

Lees ook: ‘Zoë Zwiggelaar: ‘Dit ging echt boven verwachting’

Uitslag.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.