Ga naar hoofdinhoud

Nekeman: ‘Ik dacht en nu ga ik rijden als thuis’

Jeanine Nekeman met Vlingh. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Jeanine Nekeman ging er zondag op de Subtopwedstrijd in Franeker met Vlingh met de overwinning vandoor in de Inter II. Ze won de rubriek met een score van 66,691% met zevens en achten voor de piaffe en de passage. "Ik ben zo blij dat het nu weer goed ging. De laatste paar keer ging het wat minder, maar nu dacht ik toen hij even twijfelde bij de piaffe 'zo en nu ga ik gewoon rijden als thuis', want thuis gaat het ook hartstikke goed."

“Dat pakte goed uit en hoewel de overgang misschien iets minder mooi was, was de piaffe daarna heel goed”, vertelt Nekeman enthousiast. “En de tweede piaffe deed hij ook heel goed.”

‘Te veel op de oefeningen gericht’

De Flemmingh-zoon beheerst alle zware oefeningen heel goed, maar in de proef is Nekeman naar eigen zeggen soms te veel bezig met het aan elkaar rijden van de oefeningen en te weinig met gewoon rijden. “De Grand Prix is best moeilijk en ik moet daar ook echt nog wat meer ervaring in opdoen. Je kunt ook niet overal U25 starten, daarom probeer ik dan in ieder geval Inter II te rijden”, vertelt de amazone. “Vlingh is heel fit en hij kan het gewoon heel goed.”

Storing

De proef was  niet foutloos en in de tweeërs kreeg Nekeman te maken met een storing, die een onvoldoende opleverde. “Maar dan vind ik het extra fijn om te zien dat ik toch op zo’n score uitkom omdat hij zulke hoge punten kreeg voor andere onderdelen”, gaat Nekeman verder. “En de juryleden zaten ook mooi op een lijn, daar was ik ook blij mee.”

Motiverend

Naast de achten voor de eners en de laatste passage en de zevens voor de piaffe leverden ook de pirouettes, die klein en mooi doorgesprongen waren goede punten op. “Ik vind het heel motiverend dat we vandaag deze punten hebben gekregen, ook omdat niet alles foutloos was. We moeten het binnenkomen en nog wat ‘simpele’ dingetjes nog wat netter afwerken, maar daar ga ik aan werken”, besluit Nekeman lachend.

Debuut

De tweede plaats in deze gecombineerde Zware Tour was voor Harmina Holwerda, die met Jesse R haar debuut maakte in de Grand Prix. Het paar kreeg 63,315% van de juryleden. “Wauw!!!!! Vandaag ons Grand Prix-debuut!! Jesse R liep super fijn en we haalden een mooie score van 63,3%”, liet de blije amazone na afloop weten op facebook.

Uitslag

Lees ook:
PSG-zege en hoogste dagscore voor Larissa van Craaikamp

Bron: Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.