Ga naar hoofdinhoud

Nicky Snijder: ‘De punten voor het NK zijn al binnen’

Nicky Snijder, hier met Kalshoven's Zalsa & Jazz. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De jacht op een startbewijs voor het Nederlands kampioenschap is volop in gang voor Subtop-rijdend Nederland. Nicky Snijder slaagde er op het Hippisch Centrum Exloo in door de Andretti-zoon Game Boy STH met 69,27% naar de winst in de Prix St. Georges te sturen en heeft daarmee de tweede benodigde score op zak. 

“Het was weer de eerste keer buiten en dat kon ik met losrijden wel aan Game Boy merken”, vertelt Nicky Snijder. “Hij was iets gespannen, maar in de ring ontspande hij zich mooi. Al met al had ik er misschien iets meer aan kunnen rijden in de proef, maar ik had geen grote fouten. Het doel was om de 68% voor het Nederlands kampioenschap bij elkaar te rijden en dat is goed gelukt.”

Meer kracht

Op de KNHS Indoorkampioenschappen vorige maand slaagde Snijder er in de bronzen medaille te winnen. “Dat was echt een grote verrassing en dat had ik echt niet verwacht. De laatste tijd heeft Game Boy nog meer aan kracht gewonnen en loopt gemakkelijker zijn proeven door. Vandaag is daar een goed voorbeeld van. Ondanks de spanning met het losrijden, weet hij dat het in de ring moet gebeuren en is dan meer gelaten.”

Routine nodig

Snijder was in de proef vooral tevreden over de pirouettes. “Die draait hij heel mooi klein en op de plaats. De series mogen daarentegen nog wat rechter en in het galopappuyement, waarna je een wissel moet rijden voordat je terug appuyeert, was hij me iets voor.” Voor het NK eind mei, wil Snijder nog een aantal wedstrijden rijden. “We hebben de routine wel nodig. Eind april rijd ik hem in de nieuwe Roelofsen competitie en nog in Geesteren.”

Pearce wint Inter I

Voor haar proef met de aansprekende Tsjalke-zoon Gijsbert JD mocht Jeanet Dam de tweede prijs in de Prix St. Georges in ontvangst nemen. De amazone reed 65,88% bij elkaar, net genoeg om Janneke Punte en Bianco D (v. Ungaro) voor te blijven. In de Intermédiaire I werd het beste resultaat neergezet door Simone Pearce en de Trakehner-hengst Millennium. De Easy Game-zoon, die onlangs in Exloo twee maal de Prix St. Georges won, maakte met 65,07% zijn debuut in de Inter I.

Marc-Peter Spahn heer en meester

Met 70,27% was Marc-Peter Spahn in het zadel van de Friese hengst Elias 494 ‘the man to beat’. Met de Jorn 430-zoon bleef de ruiter maar liefst zes (!) procent voor op Nars Gottmer en de Jazz-zoon Dicaprio Swing. Annamarth Lieman reed Acantho V (v. Sydney) in de U25 naar 62,89% en verwees Mieke Naberink en Chesspoint (v. Westpoint) daarmee naar de tweede plaats.

Lees ook: Dubbele zege voor Judith Pietersen en Limited Edition

Bron: Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook