Ga naar hoofdinhoud

PSG-zege en hoogste dagscore voor Larissa van Craaikamp

Eigen foto van Larissa van Craaikamp met Elvira-Oase

Larissa van Craaikamp schreef zondag op de Subtopwedstrijd in Franeker niet alleen de overwinning in de Prix St. Georges op haar naam met Elvira-Oase, maar was met haar totaal van 67,059% ook goed voor de hoogste score van de dag. "Ik heb hartstikke fijn gereden, er waren wat kleine dingetjes, maar over het geheel ging ze heel goed en dat vonden de juryleden ook, die zaten helemaal op een lijn."

Volgens Van Craaikamp heeft ze een beetje in een dip gezeten met Elvira en heeft ze vandaag echt het gevoel weer terug te zijn met de tienjarige dochter van Sir Oldenburg. “Vorige week heb ik ook in Benningbroek gereden, maar toen had ik best wat juryverschil en was het het allemaal nog net niet, dus toen besloot ik om last minute in te schrijven voor Franeker”, vertelt Van Craaikamp. “En dat is goed uitgepakt. Ik voelde eigenlijk vanaf de eerste pas dat het goed zat vandaag en de proef ging ook echt heel lekker.”

Sterke draftour

“Elvira heeft een hele sterke draftour en scoorde daar ook goede punten voor, maar dat waren niet de enige hoogtepunten van vandaag”, aldus Van Craaikamp. “Ik kreeg zevens en 7,5-en voor de pirouettes en daar had ik ook juist heel goed op geoefend.”

Opbouwend commentaar

Verder was de amazone heel blij met het jurycommentaar. “Ik had een foutje in een serie en hier een daar een slordigheidje, maar de juryleden waren allebei heel opbouwend in hun commentaar, dat gebeurt ook niet altijd. Ik heb wel eens punten cadeau gekregen en je komt wel eens de ring uit met lage punten, terwijl je wel gewonnen hebt, maar deze keer heb ik echt het gevoel dat alles klopt”, besloot Van Craaikamp.

Top drie

De top drie in de Prix St. Georges werd verder compleet gemaakt door Bennie van Es en Hennie Roffel. Voor Roffel en Chardonnay (v. Florencio) was het de eerste keer dat ze uitkwamen in de PSG en dat debuut werd beloond met een totaal van 65,14%. “In de PSG klasse hadden Chardonnay en ik ons debuut vandaag en met een derde plaats en 65.147%  zijn wij meer dan tevreden!!! Donnie power!”, liet Roffel na afloop weten. Van Es kwam aan de start met Jetse fan Hickaerd en nestelde zich met een score van 66,544% tussen beide amazones in.

Tweede groepje PSG

Naast de grote groep van dertien deelnemers in de PSG, die Van Craaikamp won, was er ook een klein groepje van drie starters. In dit kleine groepje won Wendy Kuiken met Victorie Boogie Woogie (v. Metall). Zij was met 63,088% de enige met een 60+-score in deze groep.

ZZ-Zwaar

Er waren veel deelnemers in het ZZ-Zwaar, maar er werden geen topscores gereden in deze klasse. In de ene groep ZZ-Z proef 37 was de winst voor Ivonne Lawrence met DGH Con Air (v. Rosario) . Het duo was met 62,714% de enige met een winstpunt in deze groep. In de andere groep ging Bente Schuyt er met Venice met de overwinning vandoor. Zij kreeg 60,786% van de jury.

In de groep ruiters, die proef 38 startten was de winst voor Hennie Roffel met Fryso’s Facetime. Met 61,143% bleef Roffel net voor op Kenna Bakker, die 61% kreeg voor haar proef met De Mersken Ginfonia (v. Oscar) en samen met Roffel als enige met winst de baan uitkwam. In het kleine groepje dat proef 38 reed was de overwinning net als in de eerste proef voor Lawrence met DGH Con Air, deze keer met 62,429%

 

Uitslag

Lees ook:
Nekeman: ‘Ik dacht en nu ga ik rijden als thuis’

 

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook