Ga naar hoofdinhoud

Robin Beekink: ‘Het was best een hele stap’

Archieffoto Robin Beekink. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Op de Subtopwedstrijd in Neerijnen viel Robin Beekink met de Westenwind-zoon Hocus Pocus twee keer in de prijzen in de klasse ZZ-Zwaar. In de eerste proef hoefde ze met 65,71% alleen Dominique Filion met Winters Exeption voor te laten gaan. Voor haar tweede proef liet ze precies 66% noteren en mocht daarmee in deze met de Prix St. Georges gecombineerde rubriek de vierde prijs in ontvangst nemen.

Robin Beekink kocht de twee jaar jongere halfbroer van Charlotte Dujardin’s Florentina IV samen met haar ouders op de HsH Veiling. “Hij was toen drie jaar oud en ik was eigenlijk op slag verliefd. Hocus Pocus was net zadelmak en het proefrijden gebeurde in een kleine kooi, maar hij voelde gelijk goed”, blikt de amazone terug. “Hij is vooral heel correct in zijn manier van bewegen, maar ontzettend lenig en soepel.”

Overstap naar Subtop

De amazone reed hem inmiddels een aantal keer op dit niveau. “Afgelopen zomer heb ik hem in het Z2 gereden en daarna het winterseizoen thuis gehouden om hem door te trainen richting de Subtop. Hij loopt de proef heel gemakkelijk door, maar is hier en daar nog wat groen. Dat kan ik hem niet kwalijk nemen, hij is pas zeven jaar oud. Ik ben super blij met hoe hij het doet. Nu gaan we er aan werken om hem meer kracht te laten krijgen, zodat hij met meer afdruk de baan door kan.”

Hele stap

Beekink had tien jaar lang haar eigen stal, maar is daar onlangs mee gestopt. “Het was best wel een hele stap, mijn hele leven was op de paarden gericht. Inmiddels werk ik als recruiter. Deze stap heb ik gemaakt om me meer op het rijden te kunnen concentreren en zo kan ik er veel meer van genieten. Dit geeft me bijvoorbeeld ook de mogelijkheid om Hocus Pocus aan te houden en te kijken hoe ver ik kan komen. Dit is namelijk mijn eerste eigen paard op dit niveau, dat maakt het extra leuk.”

Huberts naar hoogste score

In de eerste ring bedroeg de winnende score van Filion 68,71%. De derde prijs in deze ring werd weggekaapt door Maartje te Braak en de Jazz-dochter Hennessy Tika. In de andere ring zag de top drie er geheel anders uit en bestond geheel uit Lichte Tour-ruiters. Carlijn Huberts stuurde KWPN-hengst Cupido met 72,72% naar de overwinning en bleef daarmee een dikke twee procent voor op Myrthe Wedda en Diamond Geezer (v. Diamond Hit). Seth Boschman mocht het witte lint ophalen, hij noteerde met Emporio MB 69,78%.

Afgetekende winst voor Van Gastel

Met 72,87% schreef Ellen van Gastel op overtuigende wijze de gecombineerde Lichte Tour-rubriek op haar naam. Dat deed ze in het zadel van de OO Seven-dochter Astrid Sollenburg. Daniëlle Houtvast kwam met Fennovanck PP (v. Uphill) dicht bij de 70%-grens in de buurt en mocht daarmee de tweede prijs in ontvangst nemen. De top drie in deze rubriek werd compleet gemaakt door Romee Driessen en Ampère-zoon Fortunato. Zij realiseerde een score van 66,77%.

Timmermans voorbij Van der Putten

In de met de Intermédiaire II gecombineerde Grand Prix maakte Margo Timmermans de dienst uit. Zij behaalde in het zadel van haar Dreamcatcher-zoon Catch Me 73,80%. Dat hield niet alleen de hoogste score van de dag in, maar verwees daarmee ook Marieke van der Putten naar plaats twee. Eind vorige maand debuteerde de amazone met Florencio I-dochter Her Majesty TF RS2 op dit niveau en schreef toen met 72,82% de proef op haar naam. Nu kwam ze met vrijwel met dezelfde score de ring uit: 72,72%. Cindy van Vugt maakte de top drie compleet met Goodtimes-zoon Bingo.

Met de score van 69,318%, die Sharina Mandemakers kreeg voor haar proef met Guns N’ Roses (v. Voice) , mocht zij bij de junioren het oranje lint ophalen.

Uitslag.

Bron: Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook