Ga naar hoofdinhoud

Sem Stiemer met Bløf naar PSG-zege in Houten

Sem Stiemer, hier met Waldemar. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Op de Subtopwedstrijd in Houten maakte Sem Stiemer de dienst uit in de Prix St. Georges. Met Bløf (Uptown x Inspekteur) won hij de proef met 64,78% en eindigde met 63,24% op de tweede plaats in de Intermédiaire I. In laatstgenoemde rubriek was er een unanieme zege voor Vincent van Gasselt, die met Delacroix (v. Dancier) 70,51% noteerde.

Stiemer kreeg Bløf vorig jaar onder het zadel. Daarvoor liep de ruin, een halfbroer van Waldemar (v. Negro), waarmee Stiemer succesvol was bij de jeugd, Lichte Tour onder Marlies van Baalen en U25 Grand Prix onder Debora Pijpers. “Ik heb Bløf via Marian Dorresteijn en Hennie Broekhuizen te rijden gekregen. Hij doet me heel erg aan Waldemar denken. Het zijn allebei paarden die er in de ring 200% voor gaan en dan nog een extra versnelling aan lijken te zetten.”

U25 Grand Prix

De ruiter reed de ruin in Houten om en nabij voor de tiende keer de ring in. “Ik was best tevreden, vooral over de Prix St. Georges. Ik had geen grote fouten en m’n gevoel was best goed. Aan het einde van de proef had ik het gevoel dat hij nog net wat meer gesloten mocht blijven, maar al met al kon ik er fijn aan rijden.” Stiemer wil binnenkort de overstap naar de Intermédiaire A maken. “Eerst nog wat kilometers maken in de Lichte Tour en dan wil ik graag richting de U25 Grand Prix werken. Hij heeft het al eens gelopen en scoorde toen erg goed. Dat werk past ‘m hartstikke goed, hij heeft namelijk veel talent voor het sluitwerk.”

Fulltime paarden

Voor Stiemer zou het de eerste keer zijn dat hij U25 Grand Prix rijdt. “Het lijkt me hartstikke leuk om te doen, een nieuwe uitdaging. Ik ben negentien jaar en ben sinds twee jaar klaar met de middelbare school. Het was de bedoeling dat ik één tussenjaar zou nemen, maar kwam bij Marian Dorresteijn op stal aan het rijden en ben daar sindsdien gebleven. Ik rijd de hele dag, we doen een deel keuringsklaar maken en paarden voorbrengen op keuringen en ik geef ook nog les. Het is dus fulltime paarden en dat wil ik ook graag blijven doen.”

Speciaal

Stiemer heeft zijn young riders-paard Waldemar inmiddels niet meer onder het zadel, maar heeft wel een aantal getalenteerde jonge paarden te rijden. “Ik vind het moeilijk om te zeggen welke ik het leukst vind, ze hebben namelijk allemaal wat speciaals. Het zijn paarden met veel potentie en ik ben heel blij dat ik ze kan rijden”, besluit hij enthousiast.

Van Gasselt klasse apart in Inter I

In de Prix St. Georges kwam de meeste concurrentie van de hand van Maaike Jansen, de met Dodge WS (v. Spielberg) 63,24% liet noteren. Valeria Yunaeva stuurde Amazing (v. Krack C) met 63,16% naar de derde plaats. Vincent van Gasselt was heer en meester in de Inter I. Hij reed Delacroix (v. Dancier) naar 70,51%. Clarissa van Biezen mocht in deze proef het witte lint in ontvangst nemen. Zij behaalde met Vancouver (v. Stravinsky xx) 61,91%.

Dominique Filion leading lady in ZZ-Zwaar

Sinds haar terugkeer naar Nederland is Dominique Filion onverslaanbaar tussen de witte hekjes en dan bewees ze eens te meer in Houten. Met Frida K (v. Fidertanz I) behaalde ze 74,71% in de eerste proef van het ZZ-Zwaar en nam daarmee bijna tien (!) procent voorsprong op Estelle Knook en Zecchino (v. Krack C). De derde prijs ging in deze ring naar Chantal den Hartog, die met Bo (v. United) 63,21% behaalde. In de tweede proef ging de zege naar Conny van Stokkom en haar expressief bewegende Espresso (v. French Kiss). Met 64,71% verwees de Knook naar de tweede plaats en Merel Verkade met Benetton (v. Citango) naar de derde plaats.

Verweij aan kop in Zware Tour

In de 25/Grand Prix werd de hoogste score genoteerd door Mercedes Verweij. Met Diederik van Silfhout’s voormalig Grand Prix-paard Four Seasons (v. Fürst Piccolo) nam ze met 68,46% een voorsprong van ruim drie procent op Astrid Langenberg en Hertenhof’s Dolichos (v. Westpoint). De top drie werd compleet gemaakt door Paulette Kral en Zibraldi F (v. Gribaldi).

Uitslag.

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook