Ga naar hoofdinhoud

Simone Pearce: ‘Hij heeft onbegrensde mogelijkheden’

Simone Pearce met Millennium. Foto: YouTube Still
Net als op de eerste dag van de Subtopwedstrijd in Exloo werd op zondag de Lichte Tour gewonnen door Simone Pearce. Met de Trakehner-hengst Millennium behaalde de Australische amazone 70,07% en bleef daarmee ruim twee procent voor op Annemieke Vincourt en de Spielberg-dochter Diede Dieni. Wendy Kuiken mocht de derde prijs in ontvangst nemen voor haar proef met Victorie Boogie Woogie.

In haar Prix St. Georges op zaterdag liep Simone Pearce met de Easy Game-zoon nog tegen een aantal kostbare fouten aan. “Vandaag voelde hij heel relaxed aan en was echt bij mij, wat echt fijn was. Er is nog steeds veel om te verbeteren, maar ik was erg blij met zijn rijdbaarheid vandaag”, vertelt de amazone.

Teampaard

Pearce wil aankomende zomer een aantal internationale wedstrijden met de hengst rijden. “Het plan is om hem aan het einde van het jaar in de Grand Prix te starten. Ik heb goede hoop dat hij zich in de komende jaren zal ontwikkelen tot mijn teampaard. Voor nu focus ik me op het verder trainen en opdoen van ringervaring”, licht ze toe.

Grand Prix binnen bereik

De amazone prijst de hengst om zijn kwaliteit. “Hij heeft onbegrensde mogelijkheden en ontzettend veel talent voor de sport. Hij loopt voor zijn leeftijd misschien iets achter in de training, maar Millennium is ongelofelijk intelligent en heeft zich in de afgelopen maanden zo goed ontwikkeld, dat ik het gevoel heb dat de Grand Prix absoluut binnen bereik is.

‘Echt mijn paard’

Millennium verdiende in 2010 als reservekampioen zijn goedkeuring bij het Trakehner Verband en leverde van zijn eerste jaargang direct de kampioen van 2014, Sir Sansibar. In 2016 en 2017 tekende hij eveneens voor het vaderschap van de kampioen. De hengst zelf werd bij Gestüt Sprehe opgeleid en gereden door Kristina Bröring-Sprehe, Michelle Hagman en Kristin Biermann. Huidige amazone Pearce hoopt op een langdurig partnerschap. “Ik heb het gevoel dat we goed bij elkaar passen. Ik weet niet zo goed hoe ik het uit moet leggen, maar hij is echt mijn paard.”

Vincourt blijft succesvol

Annemieke Vincourt reed Diede Dieni voor de derde keer de ring in en deed nu wederom goede zaken. In de met de Intermédiaire I-gecombineerde Prix St. Georges bood ze het meeste weerstand aan Pearce en mocht met een percentage van 68,08% de tweede prijs in ontvangst nemen. Wendy Kuiken maakte twee weken geleden haar Prix St. Georges-debuut met Metall-zoon Victorie Boogie Woogie. Vandaag behaalde ze 64,19% en maakte daarmee de top drie compleet.

Hooge concurrente van zichzelf

Marjan Hooge maakte met zowel Ego Tripper Texel als met Eskara de Jeu haar debuut in de Intermédiaire B. De Jazz-dochter Eskara de Jeu behaalde onder het zadel van Hooge 61,63% en bleef daarmee nipt voor op haar stalgenoot, die eveneens afstamt van Jazz.

Lees ook: Kiki Pols: ‘Echt zin om weer Lichte Tour te rijden’

Uitslag.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.