Ga naar hoofdinhoud

Simone Pearce wint PSG in Exloo: ‘Echt helemaal gek van Millennium!’

Update
Millennium (v. Easy Game), hier nog onder Kristina Sprehe
Op de Subtopwedstrijd op het Hippisch Centrum Exloo kende de Prix St. Georges een Australische winnares. Simone Pearce reed de bij meerdere stamboeken goedgekeurde Millennium (Easy Game x Ravel) naar een afgetekende overwinning. Met de Trakehner-hengst kwam Pearce uit op 68,82%. Daarmee sloeg ze een gat van ruim zeven procent naar de nummer twee, Corien Yspeerd en de Gelderse hengst Floris BS.

Een maand geleden maakte Simone Pearce haar Lichte Tour-debuut met Millennium. Dat leverde het duo een percentage van ruim 74% op. Voor de tweede wedstrijd reisde de amazone naar Drenthe. “Het is een fantastische wedstrijd in Exloo, het was een hele goede ervaring zo voor de eerste keer op concours in Nederland”, vertelt de amazone. “Millennium en ik hadden vandaag een aantal kleine, maar dure fouten, wat onze score wat naar beneden heeft gedrukt. Mijn gevoel was verder erg goed!”

Meer routine

“Het was pas onze tweede wedstrijd samen en voor Millennium zijn derde wedstrijd op dit niveau. We moeten samen nog wat meer routine krijgen, maar ik ben blij dat ik heb gewonnen en kijk er naar uit om morgen weer de ring in te gaan. Ik hoop dan een foutloze en kwaliteitsvolle proef te rijden.” Pearce kreeg de hengst in oktober vorig jaar onder het zadel, maar kon hem twee maanden lang niet rijden na een ongeluk. Sinds januari zit ze weer in het zadel en is heel blij met hem: “Ik ben echt heel, heel, heel erg gek van hem!”

Tweede prijs voor Yspeerd

De KWPN-goedgekeurde Floris BS is sinds vorig voorjaar in het bezit van Yspeerd en H. van Geldere. Sindsdien brengt de amazone de inmiddels negenjarige Negro-zoon uit in de sport. In Exloo kwam het duo uit op 61,62%. De derde prijs in de Lichte Tour-rubriek ging naar Maaike Hofman en de Wynton-zoon Don Diablo. Zij bleef met 60,74% net voor op Diana Koopmans en haar Vic-zoon Chicago.

Zege voor Rachelle Buining

Na een wedstrijdpauze maakte de 21-jarige Rhythm and Blues onder Rachelle Buining zijn rentree tussen de witte hekjes. Het duo eindigde in december afgelopen jaar nog op de derde plaats in de kür op muziek op IICH Groningen. In Exloo koos Buining ervoor om de Intermédiaire I te rijden en won deze met 64,63%. “Nog wel een dikke fout en wat dingetjes, maar heerlijk om hem weer mee te hebben”, schrijft de amazone op Facebook. De tweede plaats was voor Grieteke Oldenburger en Flabbergasted OSN, zij kwam uit op 62,13%. De top drie werd compleet gemaakt door Marco Boavista met Davidoff BW. De Portugese ruiter kwam met 60,52% net uit op een voldoende score.

Lees ook: Bengt Snijders: ‘Eva Wiona heeft echt de tijd nodig gehad’

Uitslag.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.