Ga naar hoofdinhoud

Sterk rentree met nieuw PR voor Milou Dees

Update
Milou Dees met Francesco. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Milou Dees kwam zondag op de Subtop in Oud-Beijerland voor het eerst sinds lange tijd weer in de ring met Francesco (v. Florencio) en vierde dat rentree met een score van bijna 71% en een unanieme overwinning in de Prix St. Georges. "Het was niet de eerste keer dat ik deze proef reed, maar dit is wel de eerste keer dat ik deze score kreeg", vertelde de amazone na afloop. "Dat was wel een mooie comeback."

Na een uiterst succesvol 2018 met onder andere teamgoud op het EK voor junioren in Fontainebleau en een geslaagd debuut bij zowel de young riders als in het ZZ-Zwaar eind vorig jaar, was het voor Dees vandaag sinds januari weer  de eerste keer dat ze met Franceso uitkwam. “We zijn er kort even uit geweest, maar inmiddels hadden we thuis de training allang weer opgepakt”, vertelt de amazone over haar afwezigheid in de wedstrijdring. “Maar de Prix St. Georges is natuurlijk geen L-proef, dus ik wilde alle tijd nemen om hem thuis zo door te trainen dat hij ook echt sterk genoeg was voor de proef en dat is gelukt.”

Harmonieus

Er zaten geen grote fouten in de proef vandaag en Dees kwam zelf ook met een zeer tevreden gevoel de baan uit. “Ik denk dat ik deze punten vooral heb gekregen omdat het beeld fijn en harmonieus was”, vertelt Dees. “En de pirouettes gingen nu ook erg goed. Voorheen had Francesco daar echt moeite mee, omdat hij een grote galop heeft en het echt moeilijk vond om klein te blijven, maar daar kreeg ik vandaag zelfs zevens voor. Dat zijn natuurlijk dubbeltellers, dus het maakt wel verschil of je een onvoldoende hebt of een goed cijfer.”

Draftour

De draftour, de kleine voltes en het schouderbinnenwaarts leverden Dees meerdere achten op vandaag en de amazone is extra in haar nopjes met het jurycommentaar en de cijfers voor onder andere de harmonie. “In het jurycommentaar stond ‘erg fijn voorgesteld’ en ‘fijne proef om naar te kijken’, daar ben ik natuurlijk echt blij mee net als met de 8,5 voor het laatste onderdeel.”

Rek omhoog

Hoewel Dees erg blij is met het resultaat en haar nieuwe persoonlijke record, heeft ze ook nog wel het gevoel  dat er nog ruimte is voor verbetering. “Als ik kritisch kijk, dan waren de series  wel goed vandaag, maar ik zou ze wel beter verdeeld over de diagonaal kunnen rijden en nog wat meer van achter naar voren doorgesprongen “, vervolgt de amazone. “En de keertwending naar rechts was ook te groot, dat zijn dingen waar echt nog meer punten zijn te halen.”

Plan

Het uiteindelijke doel van Dees is om Grand Prix te worden met Francesco, maar voor de korte termijn heeft ze nog geen vast omlijnd plan. “Ik wil eerst nog een paar keer Prix St. Georges rijden, maar ik zou het wel leuk vinden om in de winter  weer mee te rijden in de Kostendrukkers Cup-wedstrijden. Als het goed gaat zou het natuurlijk heel leuk zijn als ik in het kader zou komen bij de young riders, maar ik moet ook een beetje kijken hoe het allemaal lukt in combinatie met mijn studie”, aldus de HBO-studente communicatie. “Ik neem alle tijd die nodig is om door te trainen naar de Grand Prix en geniet ondertussen van alle wat we onderweg tegenkomen.

Lichte Tour

De strijd om het rode lint in de Prix St. Georges ging vooral tussen Milou de Haan met De Keizer (v. Viavaldi) en Petra Verschueren met Golden Girl (v. Uphill). Beide combinaties werden door een jurylid op de tweede plaats gezet en door eentje op de derde plek. Het was uiteindelijk De Haan, die met 63,824% het rode lint op mocht halen en Verschueren, die derde werd met 63,529%.

In de Intermédiaire I was het oranje lint voor Yael Reijnders met Ferrari (v. Jazz) met een totaal van 64,485%. Sarah Bamberger werd in deze rubriek tweede met Pharmahorse Theodoor (v. Metall) met een totaal van 62,647%.

Okkema heer en meester in het ZZ-Zwaar

Milou Dees was niet de enige vandaag met een score van boven de zeventig procent. In het ZZ-Zwaar won Jeroen Okkema met Vin Diesel (v. Vitalis) de tweede proef zelfs met een score van 71%. Daarmee was Okkema niet alleen oppermachtig in deze rubriek, hij zette ook de hoogste score van de dag neer in Oud-Beijerland. Simone Both eindigde met Fitango (v. Citango) met een totaal van 62,643% op de tweede plaats in deze rubriek en Tanya Korpershoek maakte met Fire (v. Ziesto) de top drie compleet met een score van precies 61%.

In de eerste proef was het oranje lint ook voor Okkema en de Vitalis-nazaat en ook deze keer was de jury het unaniem eens over de plaatsing van het duo. Met in totaal 68,357% op het protocol stond Okkema exact vijf procent los van Tessa de Roon, die tweede werd met Fashion D (v. United). Cindy Soffers-Janssen volgde met Dylano (v. Wynton) met 62,357% op de derde plek.

Zware Tour

In de kleine Grand Prix-rubriek was er slechts een prijs te verdelen en deze ging unaniem naar Wilco Kats met Diva met een totaalscore van 63,913%.

 

Uitslag

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook