Ga naar hoofdinhoud

Suzanne van de Ven: ‘Handen vol, maar de gevreesde eners gingen goed!’

Update
Suzanne van de Ven met DVD Avicci (v. Jazz) Foto: Iris van Meijl Fotografie
Suzanne van de Ven schreef zaterdag op de Subtopwedstrijd in Maren Kessel de gecombineerde Zware Tour-rubriek op haar naam met VDV D'Avicci (v. Jazz). Het duo kreeg in totaal 67,5% voor hun U25-Grand Prix waarmee ze niet alleen de rubriek wonnen, maar ook hun persoonlijk record verbeterden. In de Lichte Tour was het oranje lint voor Dominique Filion,  in de gecombineerde ZZ-Zwaar/YR-rubrieken voor Ingrid Gerritsen en in de kür won Wendy van Diessen-van den Boogaard.

“Ik had echt mijn handen vol hoor”, begint Van de Ven als ze over de wedstrijd begint te vertellen. “Ze vond het zo spannend, ik was heel blij dat we een half uurtje baan mochten verkennen, want ze was gewoon een beetje in paniek. Op een gegeven moment is mijn zusje zelfs even mee gaan lopen omdat ze het zo eng vond.”

Fouten

“Doordat ik zo veel spanning had heb ik echt wel een paar grote fouten in de proef gehad”, vervolgt Van der Ven. “De tweeërs gingen mis en bij het binnenkomen hoorde ze iets achter zich, dus dat ging ook niet helemaal goed. Het zijn best pittige proeven en als je dan zo veel spanning hebt kun je het ook niet mooi afwerken.”

Gevreesde ‘eners’

“Ik heb wel  geluk dat Avicci me nooit in de steek laat, ook niet als ze het eng vindt en er zaten dan ook echt nog wel goede dingen in de proef”, vervolgt de 24-jarige amazone. “De gevreesde eners gingen bijvoorbeeld deze keer heel goed en die lukten juist de vorige keren niet. Ook de pirouettes waren mooi en voor de passage en de verzamelde stap hadden we achten, terwijl de stap normaal ook nog wel een dingetje kan zijn.”

Zelf opgeleid

Van de Ven heeft de merrie vanaf haar vijfde onder het zadel en heeft haar met de hulp van haar trainster Sandy van Boxmeer zelf opgeleid. Van de Ven heeft met Avicci alle klassen vanaf de L doorlopen en heeft nu nog een jaar om U25 rijden en dat wil ze optimaal benutten. “Dit was onze derde wedstrijd op dit niveau en als je dan ziet wat er nog mis gaat, dan kan de score echt nog wel omhoog. De wissels om de twee, daar hoeft ze bijvoorbeeld geen fouten in te maken”, vervolgt Van de Ven. “En als ik zelf zorg dat ik de oefeningen beter afwerk, dan kunnen de punten ook nog omhoog.”

‘Veel zin in’

Van de Ven kijkt uit naar de komende periode. “Alles is nog net niet helemaal af en voor mijn gevoel heb ik net een jaartje te weinig om in de U25 te kunnen rijden, maar het is hoe dan ook een mooie ervaring om mee te kunnen doen”, vertelt de amazone, die erg trots is op hoe ver ze al met de merrie is gekomen. “Ik heb er veel zin in.  We gaan nu 10 april in Nieuw en St. Joosland meedoen dus we hebben voor de volgende wedstrijd nog even de tijd om een beetje te oefenen.”

Unaniem

Hoewel er wel een beetje verschil tussen de punten zat van de beide juryleden, 69,103% bij het ene jurylid en 65,897% bij het andere, waren beide juryleden wel unaniem over de zege van Van de Ven en Avicci. Het rode lint in deze rubriek was voor Rienke van de Ven-Veneman. Zij kreeg voor haar Grand Prix-proef met Cristall’s Il Divo (v. Gribaldi) in totaal 64,565%.

Lichte Tour

In de Lichte Tour was Dominique Filion met Winters Four Legends oppermachtig in de Prix St. Georges. Het duo kreeg net geen zeventig procent van de jury, maar stond met de score van 69,412% bijna vijf procent los van John Tijssen met Eros (v. United), die uitkwam op 64,779%.

ZZ-Zwaar

In de gecombineerde groep ZZ-Zwaar en young riders mocht Ingrid Gerritsen twee maal het oranje lint ophalen met  Diamonds are Forever G (v.Diamond Hit). In proef 37 kreeg het duo 65,571% van de jury en bleef daarmee anderhalf procent voor op Evelien Huberts met Romeo (v. Jazz), die 64,071% kreeg. In proef 38 won Gerritsen met een totaal van 67,071%. Het rode lint was in deze groep voor young rider Meike Kroot met de OO Seven-nazaat Vince, die 65,662% kreeg voor haar proef. Huberts kwam in deze groep ZZ-Zwaar met Uno (v. Metall) aan de start en eindigde met 63,929% op de derde plek.

Kür op muziek

In de afsluitende kür op muziek kwamen vier combinaties aan de start in Maren Kessel. De winst in deze gecombineerde rubriek was voor Wendy van Diessen-van den Boogaard, die met Evanel’s Blackie W als enige een kür op Grand Prix-niveau reed. Van Diessen kreeg in totaal 68,938% waarmee ze drie procent los stond van Meike Kroot, die met Vince een YR-kür reed en 65,813% kreeg. Kroot werd op haar beurt op de voet gevolgd door Lisa van de Laar met Dropshot (v. Prestige VDL), die voor haar Lichte Tour-kür 65,625% kreeg van de juryleden.

Uitslag

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.