Ga naar hoofdinhoud

Thuis even doortrainen levert nieuw PR voor Kirsten Brouwer met Ghandi

Update
Kirsten Brouwer en Ghandi

Op de Subtopwedstrijd in Neerijnen was het oranje lint in de Prix St. Georges voor Kirsten Brouwer met de KWPN-hengst Ghandi. Met de score van 71,176%, waarmee ze hun persoonlijk record met zo'n vijf procent verbeterden, verwees Brouwer Dominique Filion met Winters Four Legends KS (v. Wynton) naar de tweede plaats. 

“Hij ging echt supergoed vandaag en ik ben heel blij met het resultaat van hem even thuis doortrainen”, is de eerste reactie van Kirsten Bouwer.  “Hij is zo veel sterker geworden daarvan en zo goed vooruit gegaan.”

Sterke draftour

“Ik heb hem eind vorig jaar voor het laatst mee genomen op wedstrijd en toen ging het best goed, maar we hebben hem daarna bewust een tijdje thuis gehouden om hem sterker te laten worden”, vervolgt de amazone. “En dat heb ik goed gemerkt in de proef. In de draftour hadden we één 7,5 en verder alleen maar achten en hoger. We hadden zelfs een negen voor een appuyement in draf.”

Slingertjes

“Toch zit er ook nog voldoende ruimte voor verbetering in hoor”, vertelt Brouwer verder. “In de galop is hij zo gretig en merk je dat hij echt de hele tijd wacht van ‘wat nu, wat nu’, dat er wel een paar slingertjes in de proef zaten, die er niet horen. De series kunnen bijvoorbeeld nog veel strakker, daar moeten we nog wel een beetje aan werken. ”

Zitten

Brouwer merkte ook dat Ghandi een hoop vooruitgang heeft geboekt aan hoe de pirouettes gingen. “Hij kon altijd al heel erg gaan zitten in de pirouettes, maar nu hij sterker is merk je dat hij ook weer goed verder kan daarna, daar was ik heel erg blij mee.”

Lichte Tour

De plannen voor de toekomst zijn duidelijk voor Brouwer. De komende tijd gaat ze zich met de bruine hengst concentreren op de Lichte Tour. “Het was pas de derde Prix St. Georges-proef voor hem. Hij was nu al enorm geconcentreerd op mij en ik kon echt heel fijn de proef rijden, maar hij is nog jong.  We gaan dus voorlopig lekker Lichte Tour starten en zorgen dat we wedstrijdkilometers gaan maken”, besluit Brouwer.

Top drie

Met hun scores van respectievelijk 71,176% en 70,515% waren Brouwer en Filion goed aan elkaar gewaagd en stonden ze dik vier procent los van de rest van de concurrentie. Rosalinde Heck kwam met de Jazz-dochter Cindy het dichtst in de buurt van de twee en eindigde met 66,397% op de derde plek.

Inter I

In de Intermediaire I was het oranje lint voor Deborah van Mook met Bolster (v. Special D). Met haar score van 64,632% stond Van Mook bijna vijf procent los van de nummer twee, Kelsey Harte, die met Ardente van de Noordheuvel (v. Special D) precies 60% kreeg.

ZZ-Zwaar

In het ZZ-Zwaar stak Moises Jover Azuar er met Chapeau (v. Lord Loxley) in de eerste proef met kop en schouders bovenuit. De stalruiter van Dressuurstal van Baalen kreeg 67,357% van de jury en won de rubriek unaniem. Danielle van Neerbos – Alfen volgde met Dazzling (v. Special D) op de tweede plaats met 64,357% en het witte lint was voor Jeroen van Eck met Amazing (v. Tango) met 63,571%.

In de tweede proef mocht Van Eck het oranje lint ophalen met een score van 63,571%.  Van Neerbos – Alfen werd in deze proef opnieuw tweede met 63,357% Linda Leeflang maakte de top drie compleet met Fresco (v. Ampere) met 62,214%.

Jeugd

In de gecombineerde YR/Jun-rubriek was de overwinning voor Benth de Graaf met Zon Primaire GP (v. Don Primaire). Het young riders-duo kreeg 62,794% van de jury.

Uitslag

Lees ook:

Kirsten Beckers: ‘Dit was zo goed voor mijn gevoel’

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook