Ga naar hoofdinhoud

Unanieme zege met ruim 73% voor Madeleine Witte-Vrees met Finnländerin

Finnländerin KS (v. Fidertanz) Privéfoto Stal Witte
Met een totaalscore  van 73,60% ging Madeleine Witte-Vrees er donderdag met Finnländerin KS (v. Fidertanz) unaniem met de overwinning vandoor in de Lichte Tour op de Subtopwedstrijd in Beuningen. Het was pas de derde wedstrijd voor het duo, dat half september een winnend debuut maakte in de wedstrijdring met een score van ruim 71%. "Ze ging nu alweer een stuk fijner dan de vorige keer en we hadden echt een paar hele mooie cijfers op de lijst", aldus de uitermate tevreden amazone.

“Ik rijd haar nog niet zo heel lang en we kennen elkaar nog niet zo heel goed, maar ze heeft al grote vorderingen gemaakt”, vervolgt Witte-Vrees. “Afgelopen zomer liep ze nog ZZ-Licht met Suzanne Kleijwegt, die haar heel netjes heeft opgeleid. Ik wil met haar naar de Grand Prix, maar dat ga ik pas doen als ze daar echt klaar voor is. Nu is ze af en toe nog wat groen en mist ze wat wedstrijdervaring, daarom neem ik haar zo nu en dan mee in de Lichte Tour, als ze dan straks Zware Tour kan lopen dan hoeft ze niet eerst wedstrijdervaring op te doen.”

Negens

Witte-Vrees kreeg meerdere mooie punten van de jury vandaag, maar was vooral in haar nopjes met de instelling van haar nieuwe merrie. “We hadden vandaag negens voor het schouderbinnenwaarts, de series om de drie en het afgroeten. Dat zijn toch echt hele leuke punten”, blikt de amazone terug op haar proef. “Maar ze laat zich ook gewoon heel fijn rijden en is zo’n fijn paard om mee te werken. Dat is een groot pluspunt. Daarbij heeft ze ook een hele goede stap en draf en kan ze super mooie wissels maken. ”

Nicole Werner

De amazone neemt de negenjarige merrie ook regelmatig mee naar Nicole Werner, waar ze sinds afgelopen zomer bij traint en de twee werken thuis al serieus richting  de Grand Prix. “Ze heeft echt al een hele goede piaffe en ze doet ook de eners al erg mooi”, vertelt Witte. “Maar ik ga pas echt Grand Prix rijden als alles nog wat meer bevestigd is. Daar is Nicole het mee eens en daar nemen de dan ook ook gewoon de tijd voor.”

Andere ‘nieuwe’ paarden

Met Finnländerin zal het waarschijnlijk dus nog even duren voordat ze op het hoogste niveau de ring in komt, maar met haar andere  ‘nieuwe’  troef En Vogue (v. Apache) wordt achter de schermen ook hard gewerkt. “Met En Vogue zijn we ook de overstap aan het voorbereiden naar de Grand Prix”, vertelt Witte, die de Apache-dochter die ze samen met Trea Mulder Dolsma in eigendom heeft. “Met haar heb ik dit jaar ook een keer Lichte Tour gereden, maar zij gaat straks in een keer door.”

Cennin

Witte-Vrees had dit jaar met haar beide Grand Prix-paarden Cennin (v. Vivaldi) en Charmeur (v. Florencio) pech toen ze een kleine blessure opliepen en dat hield de amazone enige tijd buiten de ring. Cennin is inmiddels alweer goed aan het werk, maar de wereldbekercyclus laat de amazone dit jaar aan zich voorbij gaan. “Cennin is echt weer lekker aan de gang, maar de WB-wedstrijden komen te vroeg nu”, aldus Witte. “Ik neem Finnländerin gewoon af en toe mee en train thuis gewoon lekker verder.”

Rode lint

Tessa Fleskens mocht het rode lint ophalen in deze rubriek. Zij kreeg 61,47% voor haar proef met Unique D (v. Gribaldi).

Zware Tour

In de kleine gecombineerde Zware Tour-groep was het oranje lint voor Sanne van Grotel met Lord of Rock (v. Lord Sinclair II). Het duo kreeg 63,70% van de jury voor hun Grand Prix-proef.

ZZ-Zwaar

Ineke den Drijver ging er in beide rubrieken ZZ-Zwaar met de winst vandoor met Senorita (v. San Amour). Het duo, dat vijf weken geleden debuteerde op dit niveau en waarvoor het vandaag de derde wedstrijd was, stak er in beide proeven met kop en schouders bovenuit. In de eerste proef kregen ze 65,93% van de jury en stonden daarmee bijna vier procent los van de rest, maar in de tweede proef deden ze daar nog een schepje bovenop en scoorden maar liefst 70,29%. Vorige week vertelde de amazone dat ze haar vizier al op de Lichte Tour heeft gericht, maar eerst samen nog iets handiger wil worden, vandaag scherpte ze haar persoonlijk record al met bijna vier procent aan.

Top drie

In de eerste proef mocht Maarten Wenting het rode lint ophalen. Wenting kreeg 62% voor zijn rit met Ferry Retto (v. Ampère). De top drie werd compleet gemaakt door Jesslin Galiart met Gaby (v. Jazz) met 60,64%. In deze rubriek eindigde Van Grotel, de winnares van de Zware Tour, op de vierde plaats met Rambo (v. Rock Forever) en was met 60% de laatste met winst.

In proef 38, waarin Wentink niet uitkwam, eindigde Galiart op de tweede plaats. Galiart deed er wel een aardige schep bovenop in deze proef met de Jazz-dochter en kwam uit op een totaal van 64,5%. Behalve Den Drijver en Galiart kwam er in de tweede proef niemand boven de zestig procent uit.

Uitslag

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.