Ga naar hoofdinhoud

Van Silfhout en KWPN-hengst Impression winnen ZZ-Zwaar-debuut

Diederik van Silfhout met Impression. Foto: Arnd Bronkhorst/ www.arnd.nl
Met percentages van 72,86% en 72,43% waren Diederik van Silfhout en Impression (Don Schufro x Ferro) onverslaanbaar op de Subtopwedstrijd in Voorthuizen. De KWPN-hengst maakte daarmee op overtuigende wijze zijn debuut in het ZZ-Zwaar. In de Prix St. Georges bracht Van Silfhout de merrie Fine Surprice voor het eerst aan start, maar moest stalamazone Febe van Zwambagt met United-zoon Fyeo voor laten gaan.

De zesjarige Impression deed zijn naam eer aan in Voorthuizen. “Hij ging echt hartstikke fijn. Impression is nog relatief jong, maar laat ongelofelijk veel talent zien”, vertelt Van Silfhout enthousiast. “De wissels en pirouettes springt hij heel fijn. Hier links en rechts kan je af en toe voelen dat hij nog wat groen is op dit niveau, maar over het algemeen loopt hij heel gemakkelijk de proeven door. Hij heeft het winterseizoen de hengstencompetitie gelopen en ik heb hem hier in de buurt een keer in het ZZ-Licht gestart.”

‘Ver over de 70%’

Fiodore-dochter Fine Surprice staat inmiddels drie maanden bij de ruiter in training. “Lotte is bij ons gekomen voor de verkoop. Ze heel een ongelofelijke mooie piaffe en passage. De Prix St. Georges van vandaag was een fijne proef, maar ik had een hakkeltje in de schouderbinnenwaarts omdat ze schrok. Dat en wat spanning in de uitgestrekte stap kostte al met al behoorlijk wat punten. Met een nieuw paard is het altijd weer even wennen in de ring, maar als ze wat stabieler door de proef gaat kan ze ver over de 70% heen.”

Kollau versus Van Wilgenburg

Voor de tweede en derde prijs in het ZZ-Zwaar was het stuivertje wisselen voor Adinda Kollau en Teresa van Wilgenburg. In de eerste proef mocht Kollau met Jazz-dochter Embrace  Me de tweede prijs in ontvangst nemen. Met 64,29% bleef ze een dikke procent voor op Van Wilgenburg en Gambler (v. Spielberg). In de tweede proef waren de rollen omgedraaid.

Close call

Op Lichte Tour-niveau werden de Prix St. Georges en de Intermédiaire I in handicap verreden. Stal van Silfhout maakte hier de dienst uit. Febe van Zwambagt kwam met Fyeo uit op 69,19% en komt daarmee dicht bij de 70%-grens. Van Silfhout zat haar dicht op de hielen, hij realiseerde met Fine Surprice 69,12%. Para-amazone Sanne Voets mocht voor haar proef met RS2 Demantur N.O.P. de derde prijs in ontvangst nemen.

Lees ook: Marieke van der Putten en Her Majesty TF Rs2 naar bijna 73% in Grand Prix

Uitslag.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.