Ga naar hoofdinhoud

Veronique Roerink: ‘Altijd gezegd dat Flanell mijn volgende Grand Prix-paard wordt’

Veronique Roerink met Flanell. Foto: Melanie Brevink-van Dijk
Het was een belangrijke dag voor Veronique Roerink, maar ze slaagde op alle fronten. Op de Subtopwedstrijd in Beilen reed de amazone haar Flanell (Apache x Don Schufro) voor het eerst in de Intermédiaire A en met haar volle zus Glen Moray debuteerde ze in de Lichte Tour. Extra trots is Roerink op Flanell, die de proef overtuigend won met bijna 70%.

“Allereerst baalde ik gigantisch van een programmafout, dat hoort nu toch niet meer”, steekt de amazone lachend van wal. “Richting de eerste piaffe vroeg ik me heel erg af of ze wel ging aanpakken. Dat deed ze, maar toen was ik wel m’n proef even kwijt. Gelukkig had ik het na een klein momentje wel weer te pakken.” Ze vervolgt: “Flanell liep zelf heel goed. Ze speelt thuis met de oefeningen, maar het is altijd afwachten hoe dat in de proef uitpakt. Ze zou je nooit in de steek laten, maar ik kan me voorstellen dat piaffe in de proef voor de eerste keer wel wat verwarrend kan zijn.”

Overgang naar Grand Prix-werk

Roerink reed de merrie in oktober voor het laatst op concours. Op CDI Exloo eindigde het duo in alle drie de Lichte Tour-proeven op de tweede plaats. “Dat was een hele mooie afsluiting van de Lichte Tour. Je moet op je hoogtepunt stoppen hè”, vervolgt ze lachend. “Daarna ben ik Flanell richting de Grand Prix-gaan trainen. De wissels springt ze ontzettend makkelijk en dat was alleen maar een kwestie van uitbouwen. De piaffe had ze ook vrij snel onder de knie, ze heeft daarvoor achter de snelheid. De passage was nog wel iets puzzelen en uitzoeken, vanwege haar snelheid in het achterbeen vond ze het wat lastig om het zweefmoment te pakken. Maar toen ze het een paar passen deed, was het belonen en snapte ze het.”

Kracht ontwikkelen

In Beilen verliep het verder geheel naar Roerink’s verwachting. “De piaffe en passage gaan thuis natuurlijk altijd beter. De laatste tijd lag de focus thuis vooral al op krachttraining en ze moet nog wat sterker worden in de piaffe en passage en de overgangen daartussen, de techniek heeft ze wel goed onder de knie. Het moet nog wat constanter. Het galopwerk scoorde vandaag al heel goed. Voor de series om de twee en om de pas gaan feilloos.” De amazone is meer dan tevreden. “Ik ben uiteraard heel trots op haar!”

Volgende Grand Prix-paard

“Ik verwacht dat ik over niet al te lange tijd mijn debuut in de Intermédiaire II maak. Als ze de proeven net zo gemakkelijk doorloopt als thuis, dan moet de Grand Prix ook wel lukken. Dus mocht de Inter II ook goed gaan, dan focus ik me op de overstap naar het hoogste niveau. Ik heb altijd gezegd dat Flanell mijn volgende Grand Prix-paard zou worden, dus dan moet ik dat natuurlijk wel waar maken. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in.”

Op ontspanning

Met volle zus Glen Moray reed Roerink voor het eerst de Prix St. Georges. Dat leverde het duo de derde plaats in de Lichte Tour-rubriek op. “Dat is een hele hete troela. Ze is zo scherp dat het haar soms nog wat in de weg zit. Bij haar is het doel om de proef op ontspanning door te rijden, de kwaliteit is namelijk aanwezig. Door de spanning krijg ik hier en daar net wat teveel kleine rommeltjes. Daar waar Flanell meedenkt en wacht, doet zij het alvast. Dat komt wel goed als ze meer kilometers heeft gemaakt.”

ZZ-Zwaar-winst voor Windt

De eerste proef van het ZZ-Zwaar in Beilen werd gewonnen door Jacqueline Windt en haar Vivaldi-zoon Frodo. De regerend Drents ZZ-Licht-kampioene behaalde een percentage van 64,21%. Daarmee bleef de amazone een kleine procent voor op Esther de Boer en de Royal Hit-zoon Acanto. Het witte lint ging naar Kyra Zeimentz. In de andere proef waren de rollen omgedraaid. Zeimentz won met Spielberg-nazaat Delicious de proef met 62,50%. De Boer eindigde hier als tweede.

Lees ook: Bo Oudhof: ‘Dit was één van mijn beste proeven’

Uitslag.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.