Ga naar hoofdinhoud

Winnend Grand Prix-debuut voor Joyce Heuitink met Lukas 911

Update
Joyce Heuitink met Lukas 911 (v. Lagiator)

Joyce Heuitink koos de Subtopwedstrijd in Zevenaar zondag uit voor haar Grand Prix-debuut met Lukas 911 (v. Lagiator) en ging er bij dit eerste optreden gelijk overtuigend met de overwinning vandoor. Het duo kreeg 70,76% van de jury en stond daarmee drie procent los van de concurrentie. Met deze score won Heuitink niet alleen de rubriek, ze zette daarmee ook de hoogste score van de dag neer op de Boleemhoeve.

“Lukas is van Samantha Foley, een leerlinge van mij en zij is momenteel weer even thuis in Zuid Afrika”, vertelt Heuitink over haar nieuwe troef. “Zij heeft Lukas sinds afgelopen mei en ze brengt hem zelf ook uit in de Grand Prix. Nu zij er niet is rijd ik hem  en zo ontstond ook het idee om hem dan ook te gaan starten.”

Heel fijn paard

“Lukas is een heel fijn paard en hij heeft vandaag ook nergens lager gescoord dan een zes”, vertelt Heuitink verder. “Maar je merkt wel dat je nog wat meer op elkaar ingespeeld moet worden, want zo’n proef is toch echt altijd weer anders dan thuis rijden.”

Verbeterpuntjes

Het optreden van Heuitink en Lukas was geen eenmalige actie en de amazone kijkt er dan ook naar uit om de veertienjarige ruin volgende keer weer mee te nemen op wedstrijd. “Er zijn wat verbeterpuntjes in de proef, zoals bijvoorbeeld dat de galopappuyementen wat scherper zouden mogen zijn, maar dat is iets wat thuis al gewoon heel goed gaat”, vervolgt de bondscoach van de paradressuurruiters. “Dus als we dan een beetje meer in het ritme komen dan kunnen die punten ook nog mooi de hoogte is.”

Gaudi Vita

De volgende wedstrijd staat voor volgende maand op de planning en dan wil Heuitink ook haar eigen Gaudi Vita (v. Apache) voor het eerst uitbrengen in de Grand Prix. Vorige maand stuurde  ze de zwarte ruin bij zijn Intermédiaire II-debuut naar een overtuigende overwinning met een totaal van 73,01% en liet toen al weten graag voor de kerst nog een keer Grand Prix met hem te willen rijden.

Top drie

Karin Petterson kreeg 67,279% voor haar Inter II-proef met Apple King K (v. Lovis Corinth) en eindigde daarmee op de tweede plaats in het gecombineerde Zware Tour-klassement. De op dit niveau debuterende Frederike Gotink werd met Guess (v. Olivi) door een van de juryleden ook op de tweede plaats gezet, maar kwam met haar totaalscore van 66,838% uit op de derde plek.

ZZ-Zwaar en junioren

Het ZZ-Zwaar werd over twee groepen verdeeld in Zevenaar. In de eerste groep was Annebeth Reesink – Brouwer met Future (v. Apache) met 64,429% goed voor de winnende score en in de tweede proef van deze groep mocht Jo-Anne Koch het oranje lint ophalen. De juniorenamazone kreeg 66,288% voor haar proef met Giovanni (v. Oscar). In de tweede groep was Annabel Rootveld met Cupido  twee keer goed voor het winnende resultaat. In proef 37 kreeg het duo 64,929% en in proef 38 kwam het totaal uit op 64,867%.

Lichte Tour

In de gecombineerde PSG- en YR-rubriek was het oranje lint voor Sanne Bolster – Klein Braskamp met Exclusief (v. Jazz). De juryleden waren het niet helemaal eens over de plaatsing. Het duo kreeg van een van de juryleden ruim 71,5% voor hun PSG-proef en van de andere 64,706%, maar het gemiddelde van 68,162% was genoeg voor de winst. Lisanne der Nederlanden werd tweede met Gifted, eveneens een nakomeling van Jazz. Zij kreeg 67,941% voor haar PSG-proef.

Marie Louise Philipsen – Wynhoven ging er in de Intermédiaire I met de overwinning vandoor met Sandreo-zoon Andreo met een totaal van 63,088%.

Young riders

In de kleine aparte rubriek voor de young riders zaten Lisa van den Heuvel en Evelien Huberts elkaar op de hielen. Van den Heuvel kwam uiteindelijk met SB Eye Catcher (v. Westpoint) met 65,515% net iets hoger uit dan Huberts, die 65,294% kreeg met  Romeo (v. Jazz).

 

Uitslag

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook