Ga naar hoofdinhoud

Winnend ZZ-Zwaar-debuut Corinda Luttjeboer en Endyrava

Endyrava, hier nog onder Aniek de Laat. Foto: Melanie Brevink-van Dijk
Op de eerste wedstrijd van de Bonfix-competitie won Corinda Luttjeboer op overtuigende wijze de eerste proef in de klasse ZZ-Zwaar. Met de Lord Leatherdale-zoon Endyrava, die voorheen in de Lichte Tour werd uitgebracht door Aniek de Laat, kwam de amazone uit op 69,43%. In de tweede proef kwam het kersverse duo niet aan start. Daar ging de overwinning naar Marlou de Ruyter en de Florencio I-zoon Gregwaard.

Een kleine twee maanden geleden maakte Aniek de Laat bekend dat Endyrava verkocht was. “Ik heb er voor gekozen om Endyrava thuis eerst in alle rust te leren kennen. Twee weken geleden vond ik hem eigenlijk wel heel goed voelen. Ik kon met starten wel langer wachten, maar het voelde goed en op deze manier kan ik hem nog beter leren kennen”, vertelt Luttjeboer over de tienjarige ruin, die ze heeft aangeschaft met het oog op de overstap naar de U25 Grand Prix.

Twee keer raak voor Sekreve

De tweede prijs in de eerste én tweede proef ging naar Jennifer Sekreve en de KWPN-goedgekeurde Hitmaker. De Wynton-zoon maakte onlangs zijn debuut op dit niveau en liep nu met twee goede proeven naar 67,71% en 66,07%. In de tweede proef moest Sekreve daarmee net haar meerdere erkennen in De Ruyter, die 66,79% liet noteren. Het witte lint in ring één ging naar Sanne Bolstere met Exclusief (v. Jazz). Maaike Jansen stuurde Spielberg-zoon Dodge WS in de tweede proef met 64,86% naar de derde prijs.

Lees ook: Jean-René Luijmes: ‘Met meer lef rijden werd beloond’

Uitslag.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.