Ga naar hoofdinhoud

ZT-winst voor Kirsten Brouwer en Urielo du Houx

Kirsten Brouwer met Urielo du Houx. Privéfoto Fam. Brouwer
Op de Subtopwedstrijd in Udenhout schreef Kirsten Brouwer zaterdagmorgen vroeg met Urielo du Houx (v. Sandro Hit) de overwinning in de gecombineerde Zware Tour-rubriek op haar naam. Het duo werd door beide juryleden bovenaan geplaatst en kwam uit op een totaalscore van 65,882%, waarmee ze net iets meer dan twee procent los stonden van de concurrentie.

Het was de derde wedstrijd van Brouwer met de tienjarige ruin, die ze nu een half jaar onder het zadel heeft. “Ik ben hartstikke blij, hij heeft de laatste tijd veel ontwikkeling laten zien thuis en dan moet je ook een keer de ring in. Het was echt nog niet foutloos en ik had zelfs een dure fout in de eners, maar dat betekent dat er ook nog veel ruimte naar boven in zit”, aldus Brouwer.

Veel talent

“Hij heeft super veel talent voor de piaffe en hij kan series springen voor achten, maar in de proef is hij nog iets te gespannen, dus dan komt dat er nog niet helemaal goed uit”, vervolgt de amazone. “Daarom neem ik hem nu ook in ieder geval nog een keer mee voor een Inter II, want ik wil pas Grand Prix starten als het echt goed is allemaal.”

Goede punten

“Voor de eerste pirouette kreeg ik goede punten vandaag, die kan hij ook heel goed. De tweede pirouette zette ik iets te klein in waardoor hij een keer met twee benen sprong en dat is natuurlijk zonde, dat levert onvoldoendes op”, vertelt Brouwer nuchter verder. “Maar ook voor de uitgestrekte stap kreeg ik goede punten en voor het binnenkomen en de laatste lijn kreeg ik achten.”

Ritme

“Hij is niet echt kijkerig, maar je merkt aan alles dat hij wat uit zijn doen is op zo’n wedstrijd en daarom wil ik echt graag een beetje in het wedstrijdritme komen met hem. Als ik de kleine foutjes, die door de spanning komen, kan verbeteren en kan zorgen dat hij wat stabieler wordt, dan is er echt nog veel ruimte omhoog met dit paard”, besluit Brouwer.

‘Ik baal er echt van’

Uriello was niet het enige paard dat Brouwer mee had naar Udenhout, ze kwam in deze rubriek ook aan de start met haar thuisgefokte Alain Delon SB (v. UB 40). Hoewel ze met de veertienjarige vos wel boven de zestig procent scoorde, was de amazone helemaal niet tevreden. “Ik baal er echt van, dat mag je rustig weten”, steekt ze van wal. “Hij ging met losrijden echt heel fijn en vorige maand in Utrecht liep hij met wat foutjes nog naar ruim 65%, maar deze keer heb ik zelf het hele galopgedeelte verprutst. Dat is gewoon echt zonde.”

Top drie

Danielle Houtvast mocht voor haar Inter II-proef met Sirlano (v. Sir Donnerhall I) het rode lint in ontvangst nemen. Het was de eerste keer dat Houtvast de Oldenburger  uitbracht en dit debuut leverde met 63,676% direct het startbewijs op voor de Grand Prix. Geert-Jan Raateland eindigde met Crespo (v. Vivaldi) op de derde plaats met 62,868%. Nadat Raateland vorige maand met Don Bravour (v. Painted Black) een succesvol Grand Prix-debuut maakte met 65,598%, liet hij al doorschemeren dat hij ook met Crespo plannen heeft om nog een paar keer Inter II te starten en dan eventueel een overstap te maken naar de koningsklasse.

 

Uitslag

Lees ook:
Hoogste dagscore Udenhout voor Philip van Ommen met President’s G-Star

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.